De Regge

Maak eens kennis met de vernieuwde Regge. De Regge is een dynamische rivier die weer als vanouds meandert. Het gebied is zowel aantrekkelijk voor mens, als plant en dier.

De Regge begint bij landgoed Westerflier in Diepenheim als aftakking van de Schipbeek en kent drie namen: de Boven-Regge (stuk Diepenheim-Rijssen), de Midden-Regge (Rijssen-Hellendoorn) en de Beneden-Regge (Hellendoorn-Ommen). Bij Ommen mondt de Regge uit in de Overijsselse Vecht.

In de afgelopen jaren heeft Waterschap Vechtstromen de Regge haar natuurlijke loop door het landschap teruggegeven. Een enorme klus met een verbluffend resultaat! Op en top genieten langs het water van flora en fauna.

De Regge biedt recreanten talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of voor een actieve vakantie. Langs de Regge ligt een kilometerslang fietspad. Er zijn verschillende bedrijven waar je kano's kunt huren. Ook is het mogelijk om met een fluisterboot of authentieke zomp het water op te gaan. Bekijk de landerijen en bosschages eens vanuit deze hoek!

Ter hoogte van Camping De Grimberghoeve in Notter en vakantiecentrum ‘t Mölke in Zuna is het mogelijk de rivier over te steken met een veerpontje: leuk voor kinderen! Voor de liefhebbers van hengelsport zijn er verschillende uitwerp stekken.

Kortom: Kom tot rust bij het kabbelende water van de Regge en geniet van al het moois!

contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter