1. 0/5
  '

  Doe-tips

  Tips voor de meivakantie!

  De meivakantie staat voor de deur! Tijd om er op uit te trekken: op de fiets, met de auto of benenwagen... De omgeving van Wierden - Enter heeft genoeg te bieden! Voor jong én oud.

 2. 5/5

  5.

  De Regge op!

  De Regge ervaar je natuurlijk pas écht optimaal vanaf het water. Bij vakantiepark Mölke in Zuna, dat pal aan deze mooie rivier ligt, kan je onder andere een sup, fluisterbootje of kano huren voor je hele gezelschap. Vaar langs de Oliepelmolen in Rijssen, de Enterse zomp, Wijngaard Baan (ja, een wijngaard!), verschillende boerderijen en meer. Er valt genoeg in, op en rondom het water te ontdekken. Gegarandeerd een leuke dag voor iedereen!

 3. 4/5

  4.

  De nacht doorbrengen

  Wil je het liefst nooit meer weg? Dat snappen we als geen ander. Bij dit vakantiepark kan je de nacht doorbrengen op een heuse pop-up glamping. In de rustige achtertuin van het vakantiepark kan je kamperen, maar dan met een tikkeltje meer luxe. Volgens Mölke is het hier altijd weekend. Vanaf je tent struin je zo de Twentse Hooilanden, bossen en hei in. Tijd om te proosten, lezen en genieten van de rust!

 4. 3/5

  3.

  Favoriete wandelroute: Twentepad

  Ga je graag op pad met de benenwagen? Een van onze favoriete routes is het Twentepad. Als je dit pad kiest kan je stevig doorstappen, want met 92 kilometer ben je wel voor een paar dagen voorzien. De route loopt onder andere langs het eeuwenoude kasteel Huize Almelo. Vervolg je weg daarna via het Openluchttheater Hertme – ook mooi om te zien zonder optreden. Loop je langs de watermolen op het landgoed Singraven, dan zie je de enige houtzaagmolen in Nederland die is aangedreven door water. Er is nog veel meer te zien onderweg, dus absoluut een kijkje waard.

 5. 2/5

  2.

  Klompen- en zompenmuseum Enter

  Je gaat even terug in de tijd bij het klompen- en zompenmuseum in Enter. Ontdek in het zompenmuseum het leven van de periode rond het jaar 1800, toen er zo’n 120 schippers woonachtig waren in Enter die met hun platbodemschepen over de Regge voeren. Het maken van klompen doen we nog steeds, als een van de weinig overgebleven ambachten in Nederland. In het klompenmuseum kan je zien hoe klompen met de hand (!) en met oude machines gemaakt worden (in laagseizoen op videopresentatie). Pas op: straks wil je niets anders meer dan deze houten stappers.

 6. 1/5

  1.

  Genieten bij Bonvanie

  Als het zonnetje schijnt (of niet, dat maakt ook niet uit), breng dan eens een bezoekje aan de lokale toppers van Bonvanie. Met de afwisseling tussen 85 soorten ambachtelijk schepijs is er voor ieder wat wils! Van die heerlijke bollen weten ze hier ook ijstaarten en -gebakjes te maken. Heb je niet zo’n zin in ijs of zit het weer even niet mee, dan kan je ook terecht voor eigengemaakte bonbons – lekker om mee te nemen -, slagroomtruffels, chocoladerepen, pindarotsjes, chocoladeharten en nog meer dingen waarvan het water je in de mond loopt. Je kan deze lokale makers vinden in de centra van Wierden, Nijverdal en Rijssen.

  Nu alleen nog hopen op mooi weer! Alhoewel… Dat komt wel goed. Je bent toch ook niet van sükker?

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Doe-tips

  Wierden verbindt… En zo ging dat vroeger!

 2. Doe-tips

  Tips voor de herfst

 3. Doe-tips

  Beleefweek Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

 4. Doe-tips

  Koeeele tips

Tip je vrienden

facebook twitter