Het BasisLab (Enter)

Eindelijk is het dan zover; vanaf deze maand hebben we – met dank aan Tetem – ons eigen BasisLab! Heb jij altijd al eens met een 3D scanner of -printer willen werken? Een laser-, foamsnijder of snijplotter? Of ben je misschien meer geïnteresseerd in de borduur- of vacuümvormmachine? Geen probleem, wij hebben het allemaal.

Wat er te doen is
Vanaf januari worden er elke maand wat machines in het zonnetje gezet. Wie weet komt jouw favoriet in januari al wel aan bod. Een hele maand lang wordt er elke week met een bepaalde groep machines een leuke maakplaats-activiteit georganiseerd, waar je gratis aan kunt deelnemen! Op deze manier hopen we iedereen in de gemeente Wierden kennis te laten maken met technologie en maakcultuur. Het maakt niet uit hoe oud je bent; iedereen is welkom om mee te doen.

Wanneer?
Elke week kun je vanaf 4 januari meedoen. In Enter elke woensdagmiddag 15.00-16.30 uur en in Wierden elke vrijdagmiddag van 15.00-16.30 uur. In Wierden starten we 6 januari.

Natuurlijk zouden we het liefst per direct aan de slag te gaan en iedereen uitnodigen in het BasisLab, maar voordat het zover is moeten we eerst zelf goed leren hoe de machines werken. Hiervoor hebben we gelukkig hele goede vrijwilligers, die de komende maanden hard hun best gaan doen om alles onder de knie te krijgen. Misschien kom je ze zelfs al wel tegen als je de komende tijd de bibliotheek bezoekt. Nieuwsgierig? Vraag dan vooral naar wat ze aan het doen zijn en dan leggen ze het graag aan je uit.

Binnenkort volgt er meer informatie over welke machines van het BasisLab als eerste in het zonnetje zullen worden gezet. Wat we wel alvast kunnen verklappen is dat het hoe dan ook superleuk wordt!

Wanneer

  • 4 jan - 12 dec 2023
    • elke woensdag | - uur

Locatie

Bibliotheek Enter

Adres
Oude Pastoriestraat 6, 7468GC Enter
Telefoon
0547-381158
E-mail
Website
www.bibliotheekwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter