Lezing: Schilderstijlen en kunstenaars van Galerie Tolg'Art

N.a.v. de 100e!! expositie van Galerie Tolg'Art zal Jan Aanstoot op uitnodiging van eigenaar Johannes Dollen en de Culturele Raad Wierden spreken over schilderstijlen en de kunstenaars die geëxposeerd hebben.

Aan de hand van een vijftiental hedendaagse kunstenaars die gedurende 101 exposities bij Galerie Tolg'Art hebben geëxposeerd, geeft Jan Aanstoot een overzicht van verschillende stijlen/stromingen in de schilderkunst. Het betreft dan vooral stijlen vanaf eind 19e eeuw tot heden. Het Impressionisme, Expressionisme, het Abstract Expressionisme, Cobra en vormen van eigentijds Realisme zullen de revue passeren.

Veel van de te bespreken kunstenaars laten of hebben zich laten inspireren door deze 'klassieke' stijlen. Ze willen die niet imiteren, maar door vorm- en kleurveranderingen, door toevoegingen of weglatingen tot een eigen individuele vormentaal komen. Juist dit zal Jan Aanstoot benadrukken. Niet de kunstenaar in een hokje plaatsen maar zijn of haar individuele benadering accentueren.

Jan Aanstoot (1948) genoot zijn kunstopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij voltooid zijn studie MO-A en MO-B en gaf vervolgens jaren les in de vakken tekenen en kunstgeschiedenis aan verschillende middelbare scholen. Het langst aan het Thijcollege in Oldenzaal. Dertien jaar geleden besloot hij om zijn werkzame leven te gaan wijden aan de schilderkunst. Jan exposeerde veel in zowel binnen- als buitenland en geeft daarnaast zo nu en dan kunstlezingen.

Voorverkoop kaarten: Primera in Enter en boekhandel Reterink in Wierden.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Prijs is inclusief kopje koffie/thee.

Tip je vrienden

facebook twitter