Lezing HKW: De bezetting

Historicus Coen Hilbrink zal een presentatie geven over de bezetting. Hilbrink is vooral bekend als Twentse historicus, met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog.

Zestien dagen na zijn geboorte op 7 september 1944 werden zijn vader Cor Hilbrink en zijn grootvader Sietze Hilbrink (beiden zeer actief in het verzet) vermoord door de Duitse Sicherheitsdienst toen die een overval uitvoerde op het destijds hoofdkwartier van de regionale illegaliteit, Huize Liduina in Zenderen.

Coen Hilbrink promoveerde in 1989 aan de letterenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift “De illegalen”, over sociologische achtergronden van de illegaliteit in de oostelijke helft van Overijssel tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Hij was werkzaam als docent geschiedenis op een middelbare school in Oldenzaal en ook heeft hij bijdragen geleverd aan de stripreeks Agent Orange van Erik Varekamp en Mick Peet over het leven van Prins Bernhard.

Hilbrink heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder: “In het belang van het Nederlandse volk...”, “De affaire Sanders”, “De Ondergrondse”, “Vogelvrij verleden” en “Knokploegen”.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Prijs voor leden
  • € 3,50 Prijs voor niet-leden

Locatie

Ontmoetingscentrum Wierden

Adres
Spoorstraat 7, 7641BJ Wierden
Telefoon
0546 571813
Telefoon
06-37355552
E-mail
Website
www.ontmoetingscentrumwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter