1. 0/6
  '

  Doe-tips

  Bekijk het vanaf het water

  Geschreven door

  Corine

  Kijk, het is hier natuurlijk heerlijk wandelen. Of fietsen. Of mountainbiken. Of zelfs te e-chopperen, maar soms is het goed om iets van een andere kant te bekijken. Vanaf het water bijvoorbeeld! Ga buiten gebaande paden en laat je verrassen door al het moois van de Regge en het Lageveld!

 2. 6/6

  6.

  Supper leuk!

  Dit is echt een vet goed idee. Je ziet mensen al staan in de grachten van Amsterdam, op het water in Giethoorn, maar dit kan ook gewoon hier bij ons. Stap op een supboard (SUP staat voor Stand Up Paddling), zorg dat je stabiel staat en vervoer je zelf al peddelend over de Regge.

 3. 5/6

  5.

  Sssst, fluisteren!

  Psssst, hoor je dat? Precies: stilte en rust! En met het huren van een fluisterbootje zal je ook niet worden afgeleid door ronkende motoren. Vaar lekker soepel over de Regge. Extra leuk: voor kinderen is er een vaarspeurtocht te doen! De tocht duurt 3 uur, je ontvangt een klembord met informatie, een routebeschrijving, vragen en kleurpotloden. Onderweg kan er 4 keer worden aangelegd bij een steiger om op zoek te gaan naar de antwoorden!

 4. 4/6

  4.

  Schipper mag ik overvaren, ja of nee?

  Mocht je nou wel graag willen varen, maar niet zelf achter het stuur willen zitten kan je ook nog een luxe Reggesloep huren. Plof lekker neer op de heerlijke loungekussens op de boot en laat de schipper het werk doen! Je past met wel 10 personen aan boord en voor de veiligheid van kinderen zijn er zwemvestjes te krijgen. De vertellende schipper maakt het helemaal af!

 5. 3/6

  3.

  Huur een kano

  Kanovaren: een gouden ouwe! Ga voor een éénpersoons of tweepersoons kayak of stap in een canadese kano (3 persoons). Rustig met een kano over de Regge zal je doen verbazen, de omgeving kent veel variaties en er is elke keer wel iets nieuws te ontdekken! Een kano huren kan bij verschillende bedrijven, namelijk AB Sports Adventures, 't Mölke en bij de Grimberghoeve.

 6. 2/6

  2.

  Vaar mee op de zomp

  In Enter kennen we nog echte ambacht. Hier worden op de Enterse Waarf vandaag de dag nog steeds zompen gebouwd. Een zomp is een platbodemschip dat vroeger veel werd gebruikt om te varen in ondiepe wateren. Nu is het mogelijk om mee te varen op zo'n zomp! Stap op in Enter, Hellendoorn of Rijssen en luister naar de interessante verhalen van de schipper.

 7. 1/6

  1.

  Zoek het iets hogerop!

  Het is dan wel niet de Regge, maar in gemeente Wierden hebben we natuurlijk ook recreatiepark het Lageveld!. Hou je wel van een adrenalinekick? Ben je een echte watersportliefhebber? En wil je wel eens iets anders proberen? Dan is E-flyboarden echt iets voor jou!

  De waterstralen zorgen ervoor dat je wel zo'n 2 meter hoog in de lucht kan 'vliegen'. Vet hé? Ga het ervaren bij E-flyboarding experience center!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Recreatiekrant 2024

 2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

 3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

 4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter