Wiezo, het Wierdense Veld, een prachtig wandelgebied: ik noem zomaar wat dingen waar je Wierden van zou kunnen kennen. Centraal tussen twee stuwwallen in, ligt onze mooie gemeente. We heten je graag van harte welkom in Waterrijk Wierden!

Populair in Wierden

 1. Home Sweet Home

  Home Sweet Home is een cadeauwinkel met merken zoals Lief Leven, VT Wonen, Leeff, WoodWick, …

 2. E-tuk huren

  Voel je Home Sweet Home in Wierden en ga op pad! Stap in één van deze te gekke E-tuks en maak …

 3. Bike Tuning Wierden

  Bike Tuning Wierden is gespecialiseerd in racefietsen, cyclecrossfietsen en 29er mtb. Je koopt …

 4. B&B Heide Hoeve

  Zoals de naam al doet vermoeden ligt de Heide Hoeve aan een heidelandschap. Dit Wierdense Veld …

 5. Gemeentehuis Wierden

  Bezoektijden gemeentehuis: Maandag t/m vrijdag 8:30 - 12:30 uur. Extra bezoektijden loket Bouwen …

Het zou me niets verbazen als je kriebels krijgt om op pad te gaan. Te fiets, wandelend of met de mountainbike ontdek je onze mooiste plekjes het beste. Neem nou bijvoorbeeld het Wierdense Veld: hoogveen, vergraste heide, zeldzame vogels, zonnedauw, lavendelheide. Je moet bijna oppassen dat je niet alleen door de lens van je camera kijkt, want dit wil je blijven fotograferen. Zo mooi! En schrik niet als je gemekker hoort: er lopen wel honderden heideschapen rond op het Wierdense Veld. Mêêêêh, wie neugt oe!

Meer inspirerende verhalen

 1. Typisch Wierden & Enter

  Nieuwe plattegrond beschikbaar

  geschreven door Corine
 2. Eet-tips

  Wie gaat er mee naar de Mediterranée?

  geschreven door Corine
 3. Route-tips

  Op de trappers: Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

  geschreven door Corine
 4. Typisch Wierden & Enter

  Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

  geschreven door Corine
 5. Typisch Wierden & Enter

  Op naar het terras

  geschreven door Corine
 6. Doe-tips

  Bekijk het vanaf het water

  geschreven door Corine
 7. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  geschreven door Yvette
 8. Route-tips

  Langs de Regge door Goor; een historische wandeling langs de Regge.

  geschreven door Maryke

Het Lageveld

Oef, wat is het genieten op Het Lageveld in Wierden. Een onvergetelijke recreatieplek vol spetterend waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkend stukje natuurgebied. Een speciale kleutervijver, ruim zandstrand en stoer trekvlot maakt het leuk voor jong én oud.

Sportief & Ontspanning

Flyboarden, bootcampen, mountainbiken, kanovaren, boogschieten: je hoeft je niet te vervelen als je zin hebt in een sportieve uitdaging. Voel je meer voor een lekker kopje koffie of een borreltje met je gezicht in de zon en de beentjes omhoog, bezoek dan eens het strandpaviljoen.

De Wiezo!

Voor wie de Wiezo niet kent: het is ook wel beter bekend als de Wierdense Zomerfeesten. Een druk bezocht evenement in hartje zomer, gedurende vier dagen. Je kan genieten van onder andere de driedaagse markt van Wierden, de kunstmarkt, seniorenmiddag, straatmuzikanten, Your Local Wiezo Market en Pasar Malaku. Voor kinderen is er genoeg te beleven bij de tal van kinderfestiviteiten en 's avonds met een drankje in de hand geniet je van de leukste optredens. Van lokale talenten tot landelijk bekende bands! Iedereen klaar? Feesten maar!

Het Wierdense veld

Ooit was dit een gebied (ruim 440 hectare!) met veel nat heideterrein en volop levend hoogveen. Nu is het een bijzonder weids natuurgebied met (vergraste) heide. Wat je hier vindt is échte rust. Het Wierdense Veld is de laatste decennia steeds droger geworden. De uitdaging die wordt aangegaan is door waterpeilverhoging weer levend hoogveen te krijgen. Dat begint voorzichtig vruchten af te werpen. Soorten als eenjarig wollegras, zonnedauw, kleine veenbes, lavendelhei en veenmossen komen al weer terug. Als vogelliefhebber kan je hier goed terecht! Door alle rust, water, ruimte, beschutting en voedsel zijn er veel zeldzame vogels te spotten.