Wiezo, het Wierdense Veld, een prachtig wandelgebied: ik noem zomaar wat dingen waar je Wierden van zou kunnen kennen. Centraal tussen twee stuwwallen in, ligt onze mooie gemeente. We heten je graag van harte welkom in Waterrijk Wierden!

Populair in Wierden

 1. Home Sweet Home

  Home Sweet Home is een cadeauwinkel met merken zoals Lief Leven, VT Wonen, Leeff, WoodWick, …

 2. Maatjes Vispaleis

  Maatjes vispaleis heeft niet alleen een breed assortiment aan vis en visgerechten, maar als …

 3. Bibliotheek Wierden

  Bij de Openbare Bibliotheek kunt u behalve boeken, ook films, muziek en games lenen. Onder het …

 4. B&B Heide Hoeve

  Zoals de naam al doet vermoeden ligt de Heide Hoeve aan een heidelandschap. Dit Wierdense Veld …

 5. Schöpperts bootverhuur

  Heerlijk varen op de Regge, dat kan nu ook met de bootjes van Schöpperts bootverhuur. Stap in …

Het zou me niets verbazen als je kriebels krijgt om op pad te gaan. Te fiets, wandelend of met de mountainbike ontdek je onze mooiste plekjes het beste. Neem nou bijvoorbeeld het Wierdense Veld: hoogveen, vergraste heide, zeldzame vogels, zonnedauw, lavendelheide. Je moet bijna oppassen dat je niet alleen door de lens van je camera kijkt, want dit wil je blijven fotograferen. Zo mooi! En schrik niet als je gemekker hoort: er lopen wel honderden heideschapen rond op het Wierdense Veld. Mêêêêh, wie neugt oe!

Meer inspirerende verhalen

 1. Eet-tips

  Streekproducten! Deel 1

 2. Doe-tips

  Fijne, kosteloze buitenavonturen | samen of als gezin

 3. Doe-tips

  De zomer begint – zet deze buitentips in je agenda!

 4. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente.

  geschreven door Yvette
 5. Doe-tips

  Buiten de gebaande paden op de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

 6. Typisch Wierden & Enter

  Twentse podcast over, jawel, Twente!

 7. Doe-tips

  En gaan! Dit kan je doen in het zonnige mei

 8. Typisch Wierden & Enter

  Maak kennis met het Reggerijk

Het Lageveld

Oef, wat is het genieten op Het Lageveld in Wierden. Een onvergetelijke recreatieplek vol spetterend waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkend stukje natuurgebied. Een speciale kleutervijver, ruim zandstrand en stoer trekvlot maakt het leuk voor jong én oud.

Sportief & Ontspanning

Flyboarden, bootcampen, mountainbiken, kanovaren, boogschieten: je hoeft je niet te vervelen als je zin hebt in een sportieve uitdaging. Voel je meer voor een lekker kopje koffie of een borreltje met je gezicht in de zon en de beentjes omhoog, bezoek dan eens het strandpaviljoen.

De Wiezo!

Voor wie de Wiezo niet kent: het is ook wel beter bekend als de Wierdense Zomerfeesten. Een druk bezocht evenement in hartje zomer, gedurende vier dagen. Je kan genieten van onder andere de driedaagse markt van Wierden, de kunstmarkt, seniorenmiddag, straatmuzikanten, Your Local Wiezo Market en Pasar Malaku. Voor kinderen is er genoeg te beleven bij de tal van kinderfestiviteiten en 's avonds met een drankje in de hand geniet je van de leukste optredens. Van lokale talenten tot landelijk bekende bands! Iedereen klaar? Feesten maar!

Het Wierdense veld

Ooit was dit een gebied (ruim 440 hectare!) met veel nat heideterrein en volop levend hoogveen. Nu is het een bijzonder weids natuurgebied met (vergraste) heide. Wat je hier vindt is échte rust. Het Wierdense Veld is de laatste decennia steeds droger geworden. De uitdaging die wordt aangegaan is door waterpeilverhoging weer levend hoogveen te krijgen. Dat begint voorzichtig vruchten af te werpen. Soorten als eenjarig wollegras, zonnedauw, kleine veenbes, lavendelhei en veenmossen komen al weer terug. Als vogelliefhebber kan je hier goed terecht! Door alle rust, water, ruimte, beschutting en voedsel zijn er veel zeldzame vogels te spotten.