De Enterse Waarf

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat horeca en café's eerder moeten sluiten. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld afhalen/bezorgen.

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

“De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor Enterse zompen en een expositie ruimte. Ook kun je hier meevaren op een authentiek nagebouwde zomp voor een vaartocht over de Regge.

Waar eeuwenlang schepen zijn gebouwd en werd gevaren op het riviertje de Regge, waar toen soms nauwelijks water was te vinden, bouwen ze nu weer trots de Enterse zomp en varen daarmee.

Met een bezoek aan de Waarf kan je zien hoe belangrijk door de eeuwen heen het water was, de betekenis van de Regge als historische vaarweg en de ondergang en herrijzenis van de zomp.

De nieuwe scheepswerf “De Enterse Waarf” brengt dat bijzondere verleden op een historische plek tot nieuw leven. De schippers en rondleiders (vrijwilligers) varen en vertellen bezoekers en vooral jeugd over alles wat met zompen, de Regge, het dorp Enter en de natuur te maken heeft. De bouwploeg werkt gestaag aan nieuwe zompen voor eigen gebruik en andere opdrachtgevers. Door deze samenwerking met de bewoners wordt het interessante Enterse verleden dagelijks tot nieuw leven gewekt.

De Waarf is geopend voor publiek in de zomermaanden, verder op afspraak. Ook kunt u een rondleiding in de Waarf krijgen. Dit alles is te boeken op www.entersezomp.nl of via 06-51773357. Meer informatie over de vaartochten met de Enterse zomp, vind je hier!

Verder heeft de Waarf interessante mogelijkheden voor vergaderingen, bijeenkomsten, reünies en is het een officiële trouwlocatie.

Of bekijk de website www.entersezomp.nl/

Openingstijden

Geopend op afspraak en in de zomermaanden geopend op woensdag en zaterdagmiddag


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidenparkeerplaats
  • Invalidentoilet
  • Rolstoeltoegankelijk
Ligging
  • Aan het water
  • Landelijk gelegen
Faciliteiten
  • Terras
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter