Een stukje paradijs op aarde. Zo zou je het Twentse Reggedal wel kunnen noemen. Helemaal sinds de Regge weer in oude glorie is hersteld en als vanouds vrij meandert door het landschap tussen Twente en Salland. Dit landschap nodigt uit om te bewonderen, dus gelukkig zijn er volop fiets- en wandelroutes langs de Regge.

Het Twents Reggedal

Iedereen, van een tourende wielrenner tot een rustige wandelaar, kan hier zijn hart ophalen. Je komt door een veelzijdig en afwisselend gebied; weiden, ontgonnen veengebied, prachtige heidevelden en kleurrijke bossen wisselen zich af. Hierdoor heen lopen is gewoon een cadeautje van de natuur, speciaal aan jou.

Naast lopen of fietsen is het ook heel leuk om het Twents Reggedal in je op te nemen, vanaf het water. Stap in een Enterse zomp, huur een kano, balanceer op een supboard: het kan allemaal. En niet te vergeten: dat alles op een idyliische kabbelend water, in plaats van een woeste rivier. Helemaal fijn, als je van droge voeten houd.

Een mooi startpunt om het gebied te ontdekken is bij Pelmolen ter Horst in Rijssen. Hier is ook een klein infopunt van het Reggedal te vinden.