1. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 7 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door

  Yvette

  Tijdens de herfst in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Trek er deze herfst met jouw gezin op uit. Struin door de mooiste bossen en vind je eigen herfstschatten. Ga op ontdekking in een natuurmuseum of ontdek Twente met een wel heel bijzondere treintje. Pak je agenda en zet de leukste herfstuitjes in Twente in de agenda! Let op: onderstaande tips worden nog verder aangevuld.

 2. Treinen in Rijssen, Haaksbergen en Hengelo

  Een leerzaam en leuk herfstuitje in één! In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. En dat treintje rijdt nog steeds! Maak een rit vanaf het station aan de Markeloseweg. Het Leemspoor is iedere zaterdag geopend tot en met 29 oktober. Extra: in de herfstvakantie vertrekken de treinen ook op dinsdag- en donderdagmiddag. Maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg! In de herfstvakantie is hier veel leuks te beleven. Of ga spoorfietsen in Hengelo, super leuke activiteit voor het hele gezin!

 3. Ontdek het geheim van de herberg

  Ga deze herfst op zoek naar de verdwenen schatkist en ontrafel het geheim van de oude Herberg. Een spannend bosspel waarbij je onderweg bezig met o.a. kaartlezen, speuren, puzzelen en rekenen. De schatkist én het geheim van de oude Herberg vinden lukt alleen als je de juiste code kraakt!

 4. Natuurmuseum Holterberg met Daantje Das

  Op de Holterberg vind je Natuurmuseum Holterberg. Ideaal voor een dagje weg in de herfst waarbij je een binnen- en een buitenuitje afwisselt. Het natuurmuseum is één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland. In het museum is voor kinderen van alles te ontdekken. Extra leuk: bij het museum hoort het Bos van Daantje Das. Tegenover het museum en gelijk naast kindvriendelijk restaurant Woody’s. Bij het museum is een route met opdrachtboekje voor het Bos van Daantje Bos te verkrijgen (€2,00). Strijk na dit uitje neer op het buitenterras van Woody’s, waar je kinderen spelen in de buitenspeeltuin terwijl jij op een zonnige herfstdag ontspant op het terras. Tip: tijdens de herfstvakantie zijn er allerlei activiteiten georganiseerd.

 5. Op zoek naar schatten van ’t Lutterzand

  In natuurgebied ’t Lutterzand klim je in bomen, ga je op zoek naar paddenstoelen en kijk je wie het verst stenen kan gooien in het water van De Dinkel. Maar wist je dat er ook schatten verstopt zitten in ’t Lutterzand? Reserveer bij Paviljoen 't Lutterzand het 'schatzoeken'. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders.

 6. Dorsen zoals vroeger

  Benieuwd naar hoe men oogst en dorst zoals vroeger? Kom dan zaterdag 22 oktober naar Museumboerderij de Wendezoele. Hier wordt gestart met afwisselend dorsen met de 'koezen' en de traditionele ouderwetse dorsmachine.

 7. Tips voor halloween

  Griezelen tijdens Halloween, ook dat doe je in Twente! De herfst is het seizoen voor het griezelfeest Halloween. Verspreidt door heel Twente worden er in de herfst verschillende Halloween activiteiten georganiseerd voor kinderen.

 8. Neem de tijd voor elkaar: ook met slecht weer!

  Tijdens de herfst wisselen de prachtige herfstdagen zich vaak af met regen en wind. Op de herfstige regenachtige dagen is er ook genoeg te doen met kinderen in Twente.

  1. Familiemuseum de MuseumFabriek in Enschede. Ontdek de Wunderkammers!
  2. Museum Natura Docet
  3. Escaperoom Hof te Langelo
  4. Speeltuin Morskieft
  5. Zero55 Enschede
  6. KidsCity Borne

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Doe-tips

  Tips voor de herfst

 2. Doe-tips

  Beleefweek Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

 3. Doe-tips

  Koeeele tips

 4. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente.

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter