Doe-tips

Wintersporten in Wierden

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 908 x bekeken

Met zoveel sneeuw, ijs en koude temperaturen begint het al aardig op Oostenrijk te lijken. Enige wat ontbreekt zijn bergen en uitzichten op het dal, maar dat mag de pret niet drukken. In Wierden maken ze er dankbaar gebruik van: tijd om te wintersporten! Check hier hoe jij jouw wintersport gevoel helemaal compleet kan maken.

Op de latten!

Langlaufen? Ja, langlaufen! Vrijdag en zaterdag kan je bij Het Lageveld terecht voor een kennismaking met deze sport. Activiteitencentrum de Boshoeve zijn aanwezig met langlaufspullen en tegen een kleine vergoeding kan je deze huren. Dikke kleding aan, muts op en gaan met die banaan. Na je inspanning (niemand heeft gezegd dat langlaufen makkelijk was!) kan je bij het Strandpaviljoen terecht voor een koffie to go of iets anders lekkers. Reserveren is verplicht, bel naar 06-12165067.

It giet oan!

Wierdense ijsclub
Wierdense ijsclub

Ja hoor, het is zo ver: de Wierdense ijsclub is geopend! De ijslaag is goed genoeg en de eerste mensen kunnen al terecht op het ijs. Vereiste: je moet wel lid of donateur zijn, anders is er helaas geen plek. Door corona mogen er maar 70 momenten tegelijk op de baan zijn. Je kan je plek reserveren via de site van de Wierdense ijsclub.

Sleeën van de heuvel af

Misschien heb je ze allemaal al ontdekt de afgelopen dagen, maar Yvette van Vettt.nl heeft de beste slee 'bergen' van Twente op een rijtje gezet. Roetsj met je slee bijvoorbeeld van de Holterberg af. Parkeer je auto bij Buitencentrum Sallandse heuvelrug, neem een chocomel to go mee en loop het gebied in. Je komt er verschillende heuvels tegen die heel erg slee-proof zijn! Of stop de slee achter in de auto en rij naar het trimbos (achter het Nijreesbos, Almelo). Heuvel op en sleeën maar!

Lekker sleetje rijden!
Lekker sleetje rijden!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Vanaf oktober 2020 ben ik jullie wandelende VVV-kantoor.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

  2. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

  3. Recreatiekrant 2024

  4. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

Tip je vrienden

facebook twitter