1. 0/9
    '

    Doe-tips

    Tips voor deze lente!

    Geschreven door

    Corine

    Wat gaan we deze lente doen? Je hoeft je in de buurt van Wierden & Enter gelukkig niet te vervelen! Kom overnachten in ons mooie stukje Twente, vergeet niet te borrelen op de terrassen, kies een sportieve activiteit uit en verken onze achtertuin: er is onwijs veel te doen! We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  2. 9/9

    9.

    Mega achtertuin

    We hebben hier in Wierden & Enter een mega grote achtertuin. Niet betegeld, geen grote loungesets, maar wel kilometers hectare wonderschoon natuurgebied. Ik heb het natuurlijk over Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Het park biedt bergen vol beleving: sterrenkijken, uitkijkpunten, interressante educatieve verhalen, wandelroutes, fietsroutes: op 50.000 hectare mooi natuurgebied zal jij je niet snel vervelen!

  3. 8/9

    8.

    Golfen in Enter

    Bij Landgoed Het Rheins kan je terecht voor een gezellig potje golf. Naast de midgetgolfbaan met 18 holes, waar je trouwens in het licht én donker terecht kan (er zijn 'glow in the dark' ballen!), moet je hier ook zijn voor een fanatiek potje Disc Golf! Disc golf, ook wel frisbee golf genoemd, is een frisbee variant op het reguliere golfspel en is in Amerika, Australië en Nieuw Zeeland razend populair. Leuk voor de afwisseling!

  4. 7/9

    7.

    Nu breekt m'n klomp!

    Met een beetje geluk mogen de musea over een maand weer open en kan je weer terecht bij het Klompen- en zompenmuseum in Enter. Leer over deze mooie ambacht, verbaas je over de hoeveelheid verschillende soorten klompen en zet jezelf op de foto in de grootste klomp van de wereld!

  5. 6/9

    6.

    Wandelroutes

    Er gaat niets boven een stevige wandeling en verse frisse Twentse lucht. Met Routenetwerk Twente wandel je vaak langs onbekende paadjes, ontdek je verrassende plekken in de omgeving en kan je genieten van de rust & natuur. Ideaal om even op te laden!

  6. 5/9

    5.

    Adrenaline!

    Voor de echte adrenaline junkie: ga eens flyboarden! Zweef zo'n 2 meter boven het water en bekijk het Lageveld eens vanaf een andere kant. Ideaal voor iedere watersportliefhebber die eens iets anders wil proberen! Het E-Flyboarding Experience Center is dè plek om op een laagdrempelige en manier deze extreme sport onder de knie te krijgen.

  7. 4/9

    4.

    Bij de Buren

    Opeens opgepopt bij het Mölke: pop-up restaurant Bij de Buren! Geniet van een goed glas wijn, een smakelijk speciaal biertje en verfijnde gerechten met lokale ingrediënten terwijl je uitkijkt op de Regge. De gezellige festival sfeer maakt het een heerlijk plekje voor deze lente en zomer! Niet alleen voor bezoekers van 't Mölke: iedereen is van harte welkom!

  8. 3/9

    3.

    Recreatiepark Het Lageveld

    Het Lageveld in Wierden is voor alle leeftijden leuk. Perfect op zomerse dagen, met de fijne stranden en het water. Maar ook op zonnige lentedagen is het hier prima vertoeven. Stap op de mountainbike voor de bekende MTB route, wandel rondom het Lageveld, bezoek het kinderspeelbos of duik in het water.

  9. 2/9

    2.

    Suppen in Twente

    Misschien wel het mooiste riviertje van Twente: de Regge. En wat is leuker om vanaf het water dit stukje Twente te ontdekken? Huur bijvoorbeeld een kano bij de Grimberghoeve, of kies voor suppen. Stand Up Paddling (SUP) is in het begin misschien wat wiebelig, maar al snel sta je stabiel en kan je al peddelend de Regge over.

    Foto: © @noor.dalmatian (via Mölke)

  10. 1/9

    1.

    FORE!

    Golfen. Sinds corona doen steeds meer mensen het! De combinatie van sportief bezig zijn in de (veilige) buitenlucht, het afstand kunnen houden en toch sociaal contact kunnen hebben, maakt deze sport steeds populairder! Mooi meegenomen: wanneer je voor 18 holes gaat, schijn je zo'n 7 kilometer te lopen. Bij Golfclub de Koepel loop je over een prachtig natuurgebied en heb je tijdens je pauze in het restaurant een prachtig uitzicht over de baan!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Recreatiekrant 2024

  2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

  3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

  4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter