1. 0/8
  '

  Typisch Wierden & Enter

  Op naar het terras

  Geschreven door

  Corine

  Yes, het is weer zomer! En helemaal fijn: we kunnen weer met z'n allen het terras op. Kom maar op met die vakantiemodus, want als je op één van deze 8 terrassen zit komen de vakantiekriebels meteen naar boven borrelen!

 2. 8/8

  8.

  In een wijngaard

  Waan jezelf in Frankrijk, maar dan in hartje Twente! De vruchtbare grond die de Regge met zich meebrengt maakt het een ideale locatie voor een echte wijngaard. Terwijl je een rondleiding krijgt, is het natuurlijk ook tijd voor een echte wijnproeverij. Met uitzicht over maar liefst 10.000 druivenstokken is het heerlijk zitten hier!

 3. 7/8

  7.

  Het Rheins

  Landgoed Het Rheins is zo'n plek die je echt niet mag overslaan deze zomer! Omgeven door groen hoef je je hier niet te vervelen. Strijk neer op het terras voor een hightea, een goed diner of een gezellige borrel (highbeer/highwine!) en geniet ondertussen van de kinderen die kunnen ravotten op de speeltoestellen en knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Of wat dacht je van een potje discgolf? Een leuke frisbee variant op het reguliere golfspel.

 4. 6/8

  6.

  Oale Marckt

  Op dit plekje in Wierden staan Twentse gastvrijheid, regionale kwaliteitsproducten en ouderwetse smaken hoog in het vaandel. Op een mooie zomerdag nodigt het comfortabele terras meteen uit om even te gaan zitten. Geniet van de ruimte en de rust die Twente te bieden heeft en kom lekker bij na het struinen in de winkelstraten van Wierden!

 5. 5/8

  5.

  ELEVEN

  Zin in een lekker yoghurt bowl? Een shared dinner? Of een pokébowl? Of gewoon even lekkere borrelen met écht goede hapjes? Strijk dan neer op het terras van ELEVEN. Geniet van hun uitgebreide menukaart, onder het genot van een goed glas fijn en fijn gezelschap!

 6. 4/8

  4.

  Het Middenplein

  Als je zo naar de foto kijkt doet het bijna Frans aan! Maar niets is minder waar, dit mooie terras vind je gewoon midden in het gezellige Enter. Dineer a la carte of kies voor een 8-gangenproeverijmenu. Één tip: kom dan wel met een lege maag want het is om je vingers bij af te likken zo lekker!

 7. 3/8

  3.

  Brasserie R-1854

  Ze staan te trappelen om je om het terras te mogen ontvangen: het jonge en enthousiaste team van Brasserie R-1854! Met een passie voor eerlijke, verse en ambachtelijke bereide gerechten is het moeilijk kiezen van de menukaart. Ga voor een lekkere lunch, een uitgebreid 3-gangen diner of gewoon een kop koffie met een gebakje. Combineer het met een dagje winkelen bij Roetgerink Mode en je dag is helemaal compleet!

 8. 2/8

  2.

  Bij de buren!

  Ben je al Bij de Buren geweest? En dan bedoel ik niet je eigen buren, maar ik bedoel het leuke pop-up restaurant bij 't Mölke! In samenwerking met Het Brodshoes kan je hier genieten van een relaxte sfeer en smakelijke gerechten met lokale ingrediënten. Stel je eens voor: je zit met een goed glas wijn, op het terras met uitzicht op de Regge. Ondertussen zijn de koks druk bezig jouw bestelde steak tartaar van Reggedal rund klaar te maken... waar wacht je nog op?

 9. 1/8

  1.

  en nog veel meer!

  Met dit rijtje hebben we slechts een tipje van de sluier opgelicht! We hebben het nog niet eens gehad over mooie binnentuinen, de heerlijke restaurants op de vakantieparken en de andere aangename terrassen waar je goed kan genieten van al het lekkers dat Wierden & Enter te bieden heeft.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Recreatiekrant 2024

 2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

 3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

 4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter