Route-tips

Op de trappers: Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 3106 x bekeken

Wil je graag kennis maken met onze gastvrije regio, genieten van de natuur en de pure producten uit de streek proeven? Dan is deze smaakfietsroute net wat voor jou! Fiets door bos, langs de hei, over het platteland en langs rivier de Regge: ga op pad in onze achtertuin Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Gemaakt door onze buren Toeristisch bureau Hellendoorn, Salland Marketing en Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme: De Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug! De culinaire route van ruim 70 kilometer voert je langs prachtige natuur, dorpen zoals Hellendoorn en Nijverdal en heel veel leuke stops: plekken om streekproducten te proeven én te kopen, maar ook terrasjes en gezellige rustpunten. Let's go!

Accu vol en gaan!

Allereerst: is de accu van de fiets vol? De route is namelijk zo'n 70 kilometer dus dat is een beste tocht. Mocht je de tocht gaan afleggen op een gewone fiets: helemaal top, dan kan je extra veel lekkers meenemen want onderweg heb je al meer dan genoeg calorieën (wel zo'n 3000) verbrand! Mooi meegenomen.

B&B Wierdense Veld, tevens rustpunt
B&B Wierdense Veld, tevens rustpunt

Je komt langs tal van leuke ondernemers onderweg. Officieel start de route bij de Tourist Info in Hellendoorn, maar ja kan natuurlijk op elk punt van de route instappen. Strek je benen op verschillende terrasjes (De Budde in Nijverdal, Boerderij Onder de Eik of wat dacht je van het terras bij de Wilgenweard?), leer de streekproducten van de buren kennen (De Kloostermansweide, Rokerij Marle of bijvoorbeeld Twente Decadente) of kom overnachten in dit mooie gebied. Locaties die op de route, of in de buurt van de route liggen zijn bijvoorbeeld Hotel Landgoed de Uitkijk, Vakantiepark Hellendoorn of natuurlijk één van onze eigen accommodaties: B&B Het Wierdense Veld

Zuna Kaas
Zuna Kaas

De route voert ook langs het Reggedal, waardoor je ook 2 van onze eigen streekproducenten tegenkomt. Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge staat het mooie melkveebedrijf en kaasmakerij met boerderijwinkel van Dirk en Dide ter Haar. Met melk dat afkomstig is van hun 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas. In de boerderijwinkel kan je dus terecht voor een lekker stukje Zunakaas, maar ze verkopen ook diverse streekproducten uit de directe omgeving. Leuke stop dus!

Verse Reggezuivel
Verse Reggezuivel
Zodra je iets verder doorfietst kom je bij Reggezuivel terecht. Op dit melkveebedrijf in Notter, verwerken ze op ambachtelijke wijze, een deel van hun melk tot overheerlijke boerenzuivel. Wacht dat je van lekkere boerenkarnemelk, hangop, roomboter, vla of vruchtenyoghurt? Verser en eerlijker krijg je het niet! In de pipowagen op het erf zijn de producten te koop, ook in handige kleine flesjes voor onderweg. Tijdens openingstijden ben je ook van harte welkom om een kijkje te nemen in de stal.

Een smakelijke route dus! Maar let wel op: niet alle boerderijen en landwinkels liggen direct aan de route. Plan dus vooraf goed je route, zodat je weet bij welke knooppunten je even van de route moet afwijken.

Bekijk route en POI's

Download de route in PDF

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Recreatiekrant 2024

  2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

  3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

  4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter