1. Doe-tips

  Een rondje musea!

  Of het zonnetje nou schijnt of het met bakken uit de hemel komt, een dagje museum kan altijd. Je hebt het misschien al wel geraden: óók musea hebben we voor je in de aanbieding. Eens even zien…

 2. Nu breekt mijn klomp

  De grootste kloomp ter wereld. Waar anders dan in Twente? Dit gele gevaarte is gemaakt door de heren Heering en Plas, en wel al in 1991! Met zijn lengte van 4 meter is -ie ook bij uitstek geschikt om met zijn allen mee op de foto te gaan. Heb je de smaak te pakken? Dan kan je bij het Museum Buisjan in Enter ook nog op de foto in klederdracht.

 3. Zelf gangs bij Galerie Groot ’n Jans

  Galerie groot’n Jans is de Wierdense kunstgalerie van Ingrid Groeneveld. Veelzijdigheid lijkt hier het sleutelwoord: bij de kunstgalerie kan je prachtige schilderijen bezichtigen, maar ook kopen, of zelfs maken. Je kunt bijvoorbeeld lessen krijgen in het schilderen in aquarel of een cursus edelsmeden volgen. Die creaties kan je dan thuis aan de muur hangen. En of het nou van eigen hand is of van Groeneveld: echte kunst is het wel.

 4. Het reilen en zeilen van Enter

  Dat we niet graag stilzitten blijkt maar weer. Ook bij dit museum is er wat te doen! Met een bezoek aan de Enterse Waarf kan je zien hoe belangrijk door de eeuwen heen het water was, de betekenis van de Regge als historische vaarweg en de ondergang en herrijzenis van de zomp. Als je wel eens wil ervaren hoe dat moet zijn geweest, kan je meevaren op een authentiek nagebouwde zomp! De vaartocht voert je over de Regge.

 5. Langenhof brengt de wagen aan het rollen

  Aan de rand van buurtschap De Huurne ligt de Wagenmakerij Langenhof. Een uniek stukje vakmanschap om te zien. De originele machines, veel gereedschap en de authentieke klinkervloer zijn namelijk behouden gebleven! Vanaf 1917 maakte Jan Langenhof samen met zijn werknemers (en later ook met zoon Freek) vele boerenwagens, kiepkarren, kruiwagens en andere handige toestellen. Te bekijken onder het genot van een (warm) drankje.

  Als je optimaal wil genieten van deze plekken doe je je er goed aan om alvorens je bezoek de openingstijden te checken. Ook een leuk idee is om je bezoeken te combineren! Zo zie je nog eens wat.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Recreatiekrant 2024

 2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

 3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

 4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter