1. 0/5
  '

  Doe-tips

  Zomer-tips

  Zo tegen de zomer aan is er weer een hoop georganiseerd in de omgeving. We hebben het vast met alle liefde voor je op een rijtje gezet. Pak je je agenda erbij?

 2. 5/5

  5.

  Wiezo Wierden

  We mogen weer! Dit jaar is het weer tijd voor het feest der feesten: De Wiezo, Wierdense Zomerfeesten. Het grootste evenement van de gemeente Wierden staat gepland op 14, 15 en 16 juli en omvat de gehele dorpskern. Verwacht spetterende (gratis) events waaronder de grootste 3-daagse markt van Wierden, kinderfestiviteiten, straatmuzikanten, een seniorenmiddag, optredens, sportdemonstraties en een kermis. Waag een dansje tijdens de livemuziek avonden op het gezellige dorpsplein “het Binnenhof” of ren mee in de Wiezoloop. Na 2 jaar geen Wiezoloop lijkt het nu eindelijk weer mogelijk en verwachten we in het centrum van Wierden weer duizenden lopers en toeschouwers voor een ouderwets mooie, snelle en gezellige loop. Je leest het al: er is genoeg te doen én te beleven voor jong en oud.

 3. 4/5

  4.

  Enterse Dagen

  Volop feest in Enter! Na zes jaar wordt 2022 het jaar waarin Enter écht een boekje opendoet! De feestweek is dit jaar van dinsdag 13 t/m zaterdag 17 september en het belooft een bijzonder festijn te worden. Waarom? Denk aan een feestelijke optocht op zaterdag 17 september, de mooiste straatversieringen en heel veel leuke activiteiten. Zo staat de donderdagavond in het teken van al het muzikale en artistieke talent dat Enter herbergt in de vorm van de “Enterse Pats Boem Show”. Vrijdagavond kun je uit je bol gaan tijdens het optreden van The Dirty Daddies. Feest gegarandeerd!

 4. 3/5

  3.

  De Reggestreek WandelVierDaagse

  Voor het 7e achtereenvolgende jaar organiseert Mölke “De Reggestreek WandelVierDaagse“. Dit jaar is de Wandelvierdaagse van 18 juni tot en met 25 juni 2022. Iedere dag is er weer een verrassende wandeling door de Reggestreek. De wandelroutes lopen door bossen, idyllische dorpjes en over adembenemende landgoederen en boerenakkers. Wil je geen vier dagen meewandelen, dan is het ook mogelijk om één of meerdere dagen mee te doen. Alleen, met vrienden of met je gezin.

 5. 2/5

  2.

  Bourgondisch blokje om Enter

  Zondag 31 juli staat in het teken van heerlijk eten, wandelen én genieten van de prachtige omgeving. In de kromming van de Regge, tussen Enter en Wierden, wordt de derde wandeling van Het Bourgondisch blokje om uitgezet. Via de oevers van de midden en boven Regge en de Elsgraven, voert de route van +/- 8km weer door een uniek stukje Twents landschap. Het start- en eindpunt is bij Landal de Elsgraven.

 6. 1/5

  1.

  Bijzondere vaarten over de Regge

  Geniet van de rust, natuur en het unieke karakter van de Regge vanuit de Enterse Zomp. De komende tijd worden er verschillende bijzondere vaarten georganiseerd. Denk hierbij aan een vroege natuurvaart, een romantische avondroodtocht en een ‘Ontdek de Regge’ vaart.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

 2. Route-tips

  Verwelkom het nieuwe jaar met gezonde voornemens: ontdek onze top wandel- en fietsroutes!

 3. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente.

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Wierden & Enter

  Kerstsfeer in volle glorie: beleef gezelligheid in Twente!

Tip je vrienden

facebook twitter