1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Koeeele tips

  Héérlijk hoor die warmte, maar zo midden op de dag is een beetje verkoeling zoeken niet verkeerd. Hoort er ook een beetje bij, toch? We maken het onszelf niet moeilijker dan het is, en daarom hebben we een paar superkoele tips voor je op een rijtje gezet.

 2. 4/4

  4.

  Zwembad De Kolk

  Misschien kende je ‘m al wel, deze klassieker die niet kan ontbreken in dit lijstje. Het geliefde zwembad uit de buurt: De Kolk. Binnen het recreatiegedeelte zijn er allerlei accommodaties. Zo is er een bad voor de kleintjes, zijn er whirlpools, de 50 meter lange glijbaan, massagestralen, de welbekende draaikolk en nog veel meer leuks. Het zwembad is dicht bij het station gelegen, heeft voldoende parkeerruimte en is natuurlijk toegankelijk voor mindervaliden. Hier kan iedereen terecht om even aan de hitte te ontsnappen.

 3. 3/4

  3.

  (’s Avonds) suppen op het water

  Ben je in een sportieve bui, maar houdt (enkel en alleen) de warmte je nog tegen? Dan is daar de sup! Sup staat voor ‘stand up paddling’, staand peddelen op een board dus. Ga op je eigen tempo het water op en geniet van een verkoelend briesje. Natuurlijk kan je ook altijd het water in, voor een optimale verfrisser. Sup-boards kan je huren bij ’t Mölke in Zuna, of De Wilgenweard in Nijverdal. Extra leuk: suppen kan ook ’s avonds! Ervaar de rivier zo op een andere, nog koelere manier.

 4. 2/4

  2.

  Zwemvijver het Lageveld

  Het Lageveld in Wierden biedt een fijne zwemvijver voor jong en oud. Alles wat je nodig hebt is een handdoek, zwempak en zonnebrand. Voor een pauze is daar het strandpaviljoen! Hier kan je terecht voor bijvoorbeeld een cappuccino, verkoelend drankje of een ijsje met wat lekkers. Rondom het grasveld dat grenst aan het water, staan bomen die schaduwplekjes creëeren. Natuurlijk is een duik in het water ook hier weer de meest efficiënte uitkomst voor als het écht warm begint te worden. Van zonsopgang tot zonsondergang is de zwemvijver iedere dag gratis te bezoeken.

 5. 1/4

  1.

  IJsje bij…

  Onze laatste, eenvoudige maar waardevolle tip is om de verkoeling op te zoeken bij één van onze ijsmakers. In de buurt kan je terecht bij verschillende winkels. IJssalon De Lutte in Enter bijvoorbeeld, waar je terecht kan op het terras en ook even in de schaduw kan bijkomen. Gerucht gaat dat hier verschillende soorten softijs te scoren zijn! Bij de geliefde Bonvanie in het centrum van Wierden kan je ook altijd terecht. Héél veel smaakjes, dus héél erg genieten. Eh… Afkoelen!

  Goed, als de warmte nog even doorzet zoals het nu doet, ben jij tenminste voorzien! Onderneem je deze zomer zelf nog iets in de buurt, en wil je je foto misschien wel terugzien op onze kanalen? Tag ons gerust, dat vinden we mooi! We wensen je voor nu een koeeele zomer.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Doe-tips

  Bloemetjes en bijtjes

 2. Doe-tips

  Valentijnsmaand - Twentse romantiek!

 3. Doe-tips

  Jouw (nieuwe) goede voornemens

 4. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter