1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Beleefweek Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

  Ontdek het Nationaal park de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek met het thema "Ontdek het Nationaal Park". Wist je dat je in het park één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa kan vinden? Daarnaast kan je genieten van het bos, de prachtige vergezichten, landschappen en de rivier De Regge! Er is voor iedereen wat te doen met tal van activiteiten.

 2. 4/4

  4.

  De schatkist van de Herberg

  Ontrafel het geheim van de oude Herberg de Pas en ga op zoek naar de verdwenen schatkist! Dit spannende en uitdagende spel in het bos is te spelen voor kinderen vanaf 8 jaar. Samen met ouders of begeleiders voer je opdrachten uit om erachter te komen waar de schatkist zich bevindt. Intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen worden stevig op de proef gesteld! Het spel is te koop bij Herberg de Pas voor € 15,00 per spel, en is met maximaal 4 kinderen te spelen. Elke dinsdag tot en met zondag kan je hier tussen 10.00 en 16.00 uur de uitdaging aangaan.

 3. 3/4

  3.

  Workshop dieren tekenen

  Jong en oud kan op dinsdag 2 oktober leren dieren tekenen. Met een beetje hulp zal je zien dat je meer in petto hebt dan vooraf gedacht! Onder leiding van Melissa Roelvink word je uitgedaagd en geïnspireerd dieren te tekenen die zijn opgebouwd uit simpele basisvormen. Je hoeft niet creatief te zijn om een mooie tekening te maken, hier leer je namelijk hoe je deze skill handig aan kan pakken. De workshop staat gepland op 2 oktober van 11.00 tot 15.00 uur bij Natuurmuseum Holterberg. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 7,50 en voor kinderen is dat € 4,95. Hier zit de toegang voor het museum bij in begrepen.

 4. 2/4

  2.

  Bushcraft survival

  Leven in de natuur - hoe doe je dat? Hoe krijg je een vuurtje gestookt, en waar kan je lekker slapen? Vuur maken, water zuiveren en het eten van de juiste planten, bessen en noten in de natuur zijn een aantal super handige vaardigheden! Daarnaast maken we een voorwerp om onszelf desnoods te verdedigen, net als dat het belangrijk is een schuilplek te maken. Op 4 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur gaan we aan de slag. Voor deze activiteit (t/m 12 jaar), wat lekkers te eten en drinken betaal je € 10,00. Meld je aan via info@bosplezier.nl. Tip: tijdens de workshop werken we met messen. Wil je dit niet voor jouw kind? Geen probleem natuurlijk, geef het dan meteen even door.

 5. 1/4

  1.

  Ontdek Krönnenzommer

  Struin lekker rond en leer iets over de boeiende lokale geschiedenis. Met de rondleiding, die een uur duurt, kom je van alles te weten over hoe het leven was op Krönnenzommer. Van oudsher is deze locatie een sanatorium. Het uitgestrekte terrein lijkt zelfs een beetje op een Zwitsers bergdorp. Ontdek het zelf op 1 oktober. De starttijden zijn 13.30 en 15.00 uur. Voor een vrije gift kan je hier terecht. Tip: een rondje in de natuur erachteraan kunnen wij absoluut aanraden!

  Er is weer genoeg te doen in ons mooie Twente. Ga er lekker op uit deze herfst! De Beleefweek duurt van 1 tot en met 8 oktober 2022. Als je benieuwd bent, kan je alle informatie en aangeboden activiteiten checken via https://www.sallandseheuvelrug.nl/beleefweek/. Tot dan!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Doe-tips

  Herfst- en Winteravonturen in Wierden Enter

 2. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 4 uitjes met kinderen in Twente.

 3. Doe-tips

  De leukste wandelroutes voor dit najaar

 4. Eet-tips

  Streekproducten! Deel 2

Tip je vrienden

facebook twitter