1. 0/5
  '

  Doe-tips

  Vier de feestdagen

  De jaarwisseling nadert, en dus is het tijd onze laatste greep tips te delen met ons favoriete publiek. Zoek elkaar op of doe jouw eigen ding. Sluit het jaar af en geniet! Wat dacht je van…

 2. 5/5

  5.

  Oliebollen en chocolademelk

  Sjaal om en gaan! De bakkers zijn rond deze tijd van het jaar druk in de weer. Sla je slag, want het oliebollenseizoen is wat ons betreft altijd veel te gauw voorbij. Slee langs bij bakkerij Lorkeers in Nijverdal (die scoort goed, dat kunnen we bevestigen), de Echte Bakker Nijkamp in Holten of Gouki de oliebollenkoning by Pierre Benner in Almelo. Ook de kraampjes staan weer in de centra waar je evengoed een lekker bakwerk kan scoren. Met een beetje geluk struin je ook nog langs een van de vele verkooppunten met warme chocolademelk. Dubbel geluk, en bovendien lekker warm! Support de lokale ondernemers en geniet bovenal.

 3. 4/5

  4.

  Natuurschaatsen

  De kou kunnen we al voelen, en als het hard genoeg vriest kunnen we óók weer schaatsen! Binnen schaatsen is altijd een succes, maar wat dacht je van een dagje op de lokale natuur vertoeven? Ook in de omgeving hebben we bij genoeg vorst fijne opties. Ga bijvoorbeeld eens langs bij IJsclub de Lee in Enter, of de Wierdense IJsclub (WIJC) die beiden natuurijsbanen hebben. Check voor vertrek even of de banen open zijn. Dan kom je niet thuis van een koude kermis.

 4. 3/5

  3.

  Kerstmarkt Enter

  Jingle bells ring… in Enter! Op zaterdag 10 december is er weer een kerstmarkt op het Dorpsplein in Enter. Je kan hier komen rondneuzen van 15.00 tot 21.00 uur. Daarna is er een afterparty met muziek en entertainment tot middernacht. Er zijn om en nabij de 40 kraampjes en je kan mee op een arrenslee van de Koetsenkearls. Wat een sprookje! Als dat nog niet genoeg kerstkriebels geeft, dan kan je nog meedoen aan de Enterse Postcodeloterij. Na de trekking heb je slechts twee minuten om de prijs in ontvangst te nemen. Ben je er niet binnen die twee minuten, dan gaat de prijs aan je neus voorbij. Er wordt natuurlijk rekening houden met de ouderen. Geniet van gezelligheid, lekker eten en drinken.

 5. 2/5

  2.

  Kerstmarkt Sunte Mart’n

  ‘Kerst op kleumpkes’ beleef je in Wierden. De organisatie van Sunte Mart’n zorgt dit jaar voor een kerstmarkt in het centrum. De kerstmarkt moet de sfeer krijgen van de streekmarkt op de zaterdag van Sunte Mart’n. Dat betekent bovenal gezelligheid! Op zaterdag 17 december is het Wierdense centrum tussen 14.00 uur en 20.00 uur sfeervol ingericht met kraampjes en stalletjes en warme verlichting. Een kerstboom, glühwein en lekker warm eten ontbreken natuurlijk niet. Tip! Er zijn misschien nog kraampjes beschikbaar, voor wie kerst- en wintergerelateerde producten wil verkopen. Meer info daarover per mail via suntemartn@gmail.com.

 6. 1/5

  1.

  Oud en nieuw

  Ontspannen, ontmoeten en proosten op het nieuwe jaar. Oud en nieuw kan een volle dag zijn, dus we helpen je graag op weg met wat ideeën voor de laatste dag van het jaar. Vul ‘m in zoals jij dat wil. ’s Ochtends voor de drukte een blokje om zal je vast goed doen. Met ochtenddauw en een frisse wind om de oren kan je nog even optimaal ontspannen. Wat dacht je van een Ommetje Zuna of Ommetje Hoge Hexel? Kom je van ver of ben je toe aan écht vertoeven? Boek dan tijdig een accommodatie. Er zijn fijne B&B’s, vakantieparken, woningen en bungalows in de buurt. Ook leuk voor groepen. En boek je dat nachtje weg? Vraag aan de host of er nog een vuurwerkshow of kerstmarkt in de buurt is. Extra genieten!

  Hoe je de kerst- en oud- en nieuw periode ook invult, er is voor iedereen weer genoeg te doen. Lekker achterover leunen met een warme drank, of actief op het ijs. Reggerijk wenst iedereen alvast een prachtig, gelukkig en gezond nieuwjaar. Ook komend jaar staan wij weer vol frisse moed voor je klaar. We zien je dan. Proost!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Recreatiekrant 2024

 2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

 3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

 4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter