1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Valentijnsmaand - Twentse romantiek!

  Behalve van cultuur, weten we ook wel één of twee dingen van de (dan wel platonische) liefde. Als datingexperts in opleiding helpen wij je graag een eindje op weg. Of je die droompartner nou al hebt ingepakt of niet, blíjvend indruk maken is de sleutel tot succes!

 2. 4/4

  4.

  High wine, beer of tea

  Maak indruk met een luxueuze high wine of high beer bij landgoed Het Rheins. Optimaal genieten met regionale (veelal biologische) gerechten on the side. Met bewust verantwoord én goed eten scoor je natuurlijk punten. En tja… Met een drankje loopt zo’n namiddag of avond wel los. Drink je geen alcohol? Ook een high tea is hier mogelijk. Romantiek ten top!

 3. 3/4

  3.

  De oude aanpak

  We hadden het al eens aangekondigd: ouderwets tijdverdrijf is weer helemaal in de mode. Pluspunt: wanneer jullie een activiteit hebben, kan je ondertussen lekker ontspannen terwijl je low-key aan de klets raakt. Klop even aan bij de buren, opa’s of oma’s, met de vraag of zij nog een jeu de boules set of sjoeltafel op zolder hebben staan. Dat noaberschap werpt zijn vruchten af! En wat dacht je van een middagje bordspellen spelen? Met een kop thee erbij ben je er al. Moeilijk hoeft het niet te zijn – en prijzig ook niet.

 4. 2/4

  2.

  Een romantische vaart

  Een romantische vaartocht dwars door de Twentse natuur. Bij de Enterse Zomp kan je een vaart boeken om samen te genieten van de frisse lucht, een hapje en drankje en van elkaar. De schipper vertelt over de zomp, de bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna die je onderweg tegenkomt. Een unieke date op een unieke boot. Een herinnering om nog eens terug te halen!

 5. 1/4

  1.

  Door de maag

  Een oude klassieker. En niet voor niets! Liefde gaat door de maag, en dus doet een restaurant het altijd goed. Kies voor een restaurant dat lokale producten serveert, ergens tussen de weilanden, of ga voor het dorpse karakter middenin een van de centra. Het gerecht dat je hier ziet komt van Bistro T-Bone in Enter. Mag het wel wat luchtiger? Denk dan eens aan een lunch of kop koffie, ’s ochtends of juist wat later op de middag. Plak er een wandeling aan vast, en je hebt een fijne date te pakken.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

 2. Recreatiekrant 2024

 3. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

 4. Weekendjes weg in Wierden Enter!

Tip je vrienden

facebook twitter