Doe-tips

Pasen en Koningsdag!

Leestijd 2 minuten 649 x bekeken

April is de tijd van het buitenzijn! De tijd waarin we hopelijk weer veel zonnestralen kunnen vangen en samen komen. Met Pasen om de hoek en Koningsdag aan het eind van deze maand is er genoeg leuks te zien en te doen.

Enters Paasvuur

Bijdragen aan het Enterse paasvuur? Op zaterdag 8 april kan je (uitsluitend) tussen 09.00 en 12.00 uur snoeihout storten. Op zondag 9 april, op eerste paasdag, wordt het paasvuur op De Mors om 20.00 uur ontstoken. Wees erbij! Jong en oud is welkom voor een snack, een drankje en een kan hits verwachten van Feest DJ Peter Pas. Maar dat is nog niet alles! Als pre-party presenteert Stichting Entertain de Enterse zaterdagmiddagborrel, met de beste piratenhits en live op de bühne de enige echte HARTEN 10. Daar wil je bij zijn!

Koningsnacht en -week

Het feest begint al op de avond vóór Koningsdag. Op woensdag 26 april staat de feesttent op het Binnenhof van Wierden klaar om vanaf 20.30 uur een feestje te vieren. De coverband Oxygen zorgt voor fijne nummers, evenals de DJ’s van G&D Music. 29 april gaat het feest weer verder, op dezelfde locatie. Shantykoor de Leesanghers zijn te zien in de feesttent op 29 april om 15.00 uur. Kom de mannen horen! Het belooft één groot zonnig samenzijn te worden, waar we weer allerlei bekenden zullen tegenkomen, kunnen feesten en genieten.

Koningsdag - de 27e

Traditioneel begint Koningsdag om 9.00 uur met de Aubade ter ere van de verjaardag van onze Koning. Op het bordes bij het gemeentehuis verwelkomt Burgemeester Tigchelaar iedereen samen met leden van Scouting Llanos. De kinderrommelmarkt begint die dag al vanaf 08.00 uur in het centrum. Er zijn op het Binnenhof ook spelletjes te spelen en een goochelshow te zien! Struin op Koningsdag door de straten van Wierden en Enter – er is genoeg gezelligs te doen.

Extra tip: de vrijheidsvlag

Extra tip! Hijs de vrijheidsvlag weer vanaf 7 april t/m 5 mei! Samen laten we zien wat belangrijk is. Doe mee aan de – inmiddels – gemeentelijke traditie. De vlag is een initiatief van Stichting Vier de Vrijheid en is speciaal voor de gemeente Wierden ontworpen. Op 7 april vieren we de bevrijding van Hoge Hexel, en op 9 april de bevrijding van de dorpen Wierden en Enter. Niet onbelangrijk: 4 mei gaat de nationale vlag halfstok. Je kan de bevrijdingsvlag aanschaffen voor €10,- bij Boekhandel Reterink in Wierden of Primera Enter.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Eet-tips

  Streekproducten! Deel 2

 2. Eet-tips

  Streekproducten! Deel 1

 3. Doe-tips

  Fijne, kosteloze buitenavonturen | samen of als gezin

 4. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente.

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter