Eet-tips

Streekproducten! Deel 1

Leestijd 2 minuten 1897 x bekeken

Een stapje terug, een stapje in de goede richting: terug naar de oorsprong. Deze streekproducten schaf je rechtstreeks aan bij de boer. En dat smaakt goed! Support de lokale ondernemer en krijg een inkijkje in de omgeving en werkwijze van deze mensen. En dat (oké, bijna) allemaal in onze eigen gemeente!

Notters Ei

Verser dan vers zijn de eieren die je ophaalt bij het Notters Ei aan de Schapendijk 4, Notter. Zoals zij het zelf zeggen: “We hebben het voor elkaar met automaten waar de eieren, aardappelen en soms seizoensproducten in aangeboden worden.” Met een vijfje, tientje of muntgeld haal je je doosje met verse producten zo uit de muur, samen met je wisselgeld. Sunny side up!

IJsboerderij ’n Mors

‘s Ochtends de koe gemolken, ‘s middags is er ijs van gemaakt. We zeggen het nog maar een keer: verser wordt het niet! Sinds 2000 scoor je al een ijshoorntje, bekers of (halve) liters met dagvers ijs bij IJsboerderij ’n Mors aan de Notterweg 9, Wierden. Tijdens je fiets- of wandelroute rust je hier uit en kan je een kijkje nemen op het erf waar de koeien, geiten, schapen, konijnen, paarden en kippen ronddwalen. Genieten op z’n Twents.

Terras bij 'n Mors
Terras bij 'n Mors

De Wijnmakers

De Wijnmakers, die voorheen hun wijn verbouwden in Wierden, maken nu ook de fijnste gerechten die ze serveren vanuit hun restaurant aan de Vinckenweg 83, Geesteren (O.)! Restaurant Vinck dient gerechten op met ingrediënten van Twentse bodem, en met, zoals ze het zelf zeggen ‘wijn als rode draad’. Naast het restaurant bevinden zich een proeflokaal en een nieuw aangeplante wijngaard. Proost!

Pssst… Binnenkort komt deel 2 van de Streekproducten online. Hou onze kanalen in de gaten!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Typisch Twents

    De Twentse wijngaarden; "Ie’j könt de leefde preuven in ’t glas!"

  2. Doe-tips

    Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

    Geschreven door Yvette
  3. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

  4. Recreatiekrant 2024

Tip je vrienden

facebook twitter