Eet-tips

Streekproducten! Deel 2

Leestijd 3 minuten 3652 x bekeken

Een stapje terug, een stapje in de goede richting: terug naar de oorsprong. Deel 2 van de Streekproducten staat online! Lees gauw mee en ga gauwer langs! En dat (oké, bijna) allemaal in onze eigen gemeente!

Zunakaas

1e en 2e plaats
1e en 2e plaats
Oude en belegen of juist jonge Zunakaas – ze scoren héél goed op de Kaaskeuring Noord-Oost Nederland. Hier haal je de lekkerste en wederom in-en-in verse kazen op! De kaas wordt gemaakt van de melk van eigen koeien. Bij Zunakaas, aan de Smalendijk 4, Zuna, betaal je eenvoudig met pin of contant. Als ontbijt, in een tosti, ’s avonds op de borrelplank? Zóóó lekker!

Reggezuivel
Reggezuivel

Reggezuivel

De 100 melkkoeien van Reggezuivel aan de Eusinkweg 15, Notter, hebben een stal met veel bewegingsvrijheid, ruime ligplekken en volop licht en frisse lucht. Ze bereiden milde yoghurt, karnemelk, kefir, verschillende soorten vruchtenyoghurt, karnedrank, echte boter, hangop, kwark én volle melk. Een hele mond vol! Schaf je producten aan bij de verkooppunten: Het Kaaspakhuis in Rijssen of Almelo, Zunakaas (zie hierboven), Tukkers Culinair Verswinkel in Enter of een van de andere punten. Ook kan je langs op de boerderij zelf. Check de openingstijden en andere verkooppunten via Reggezuivel.nl.

Kalfsvlees Zuna

Kalfsvlees Zuna
Kalfsvlees Zuna
Ook vlees koop je nog altijd rechtstreeks van de boer. Bestel online bij Kalfsvlees Zuna of maak een stop bij Dennenweg 6, Zuna. Het boerderijwinkeltje biedt dus vers vlees, maar ook andere fijne agrarische en streekgebonden producten. De winkel is geopend op woensdag en vrijdag tussen 13h en 18h en op zaterdag van 10h tot 17h. Voor speciale openingstijden bekijk je de website. Bestel ook eenvoudig online – van kalfscroquetten tot barbecue en pakketten, honing, aardappelen meer!

Notterse Paling & Zalmrokerij
Notterse Paling & Zalmrokerij

De Notterse Paling & Zalmrokerij

Zélfs van een visje zijn de ondernemers hier niet vies. Het doel van De Notterse Paling & Zalmrokerij, Reetschotweg 3 te Wierden, was om de vis aan de man te brengen. En met succes! Elke vrijdag en zaterdag wordt de viskast opgestookt om diverse vissoorten te roken boven beuken- en eikenhout. Bestellen kan hier wekelijks tot en met zondag en wel telefonisch op 06 – 30 34 01 56. Of stuur een bericht via Facebook (denottersepalingenzalmrokerij). Na reserveren kan op zaterdagmiddag tussen 15.00 uur en 18.00 uur de vers gerookte vis worden afgehaald aan de Reetschotweg 3 in Wierden. Lekker!

Reggewinkel Mölke

De streekwinkel van Mölke, aan de Molendijk 107, Zuna, biedt tenslotte ruimte aan een aantal van bovengenoemde producten! Je scoort hier onder andere producten van Zunakaas, Reggezuivel, Kalfsvlees Zuna en wijn van de Wijnmakers. Deze fijne plek heb je al vaker voorbij zien komen op onze kanalen en in onze blogs – na een middagje suppen sla je dus ook vast fijne producten in voor de barbecue en voor ’s avonds bij de wijn. Genieten!

Reggewinkel Mölke
Reggewinkel Mölke

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

  2. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

  3. Recreatiekrant 2024

  4. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

Tip je vrienden

facebook twitter