Vakantiewoning Erve de Greve

Bent u op zoek naar een prachtige locatie in Twente? Houdt u van ruimte om u heen, maar wilt u toch niet helemaal afgesloten zijn van de bewoonde wereld? Droomt u van het wonen op een oude boerderij? Wilt u in uw vakantie ook in huis de ruimte? En dat alles tegen een betaalbare prijs?

Deze boerderij ligt in een afwisselend landschap. Natuur, rust en ruimte zijn kenmerkend voor de streek. Hierdoor is het een aantrekkelijk fiets- en wandelgebied. Ook de liefhebbers van zwem- en watersport komen hier volop aan hun trekken. Op een afstand van nog geen 2 km ligt recreatieplas het Lageveld

De naam ‘De Greve‘ is ontleend aan de familie die hier al generaties lang heeft gewoond. In 1695 woonde in dit huis Jan Greven. Die naam is nooit helemaal verdwenen want hij ging als een zogenaamde bijnaam door. Acht generaties later werd de bewoner ‘Mans van de Greve’ genoemd. En wij willen die naam graag in ere houden.

De woning is een voormalig boerenbedrijf, daterend uit ca. 1600. De boerderij is ideaal voor mensen die rust zoeken, maar ook zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. In 1995 is van de vroegere deel, waar de koeien stonden, en de hooizolder een nieuwe woning gemaakt. Het oude gedeelte is ook aangepast, maar het authentieke karakter van het verblijf is gehandhaafd. In dit gedeelte verblijft u. Hier treft u nog het oude kabinet in de woonkamer, evenals een oude schouw . De woning ademt veel sfeer uit maar is geheel aangepast aan deze tijd: cv, magnetron, oven, gasfornuis, koelkast , vriezer, vaatwasser en wasmachine zijn aanwezig. De woning heeft een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed en een iets kleinere slaapkamer met een tweepersoonsbed. Op aanvraag kunt u gebruik maken van een kinderstoel, campingbedje en box. U heeft de beschikking over een ruime tuin.

Of bekijk de website www.ervedegreve.nl

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter