Film biblioscoop:

Elke derde donderdagavond van de maand wordt er in de bibliotheek van Wierden een goede speelfilm gedraaid. Neem plaats in een van de relaxfauteuils van de biblioscoop en geniet!

19 september

Green Book

Green Book is een Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018 onder regie van Peter Farrelly. De film is gebaseerd op de vriendschap tussen pianist Don Shirley en diens chauffeur en lijfwacht Tony Lip. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali en Viggo Mortensen.

17 oktober

De dirigent

Antonia Brico wil in 1924 dirigent worden. Deze Nederlandse film uit 2018 vertelt over haar leven. Begin twintigste eeuw is een vrouwelijke dirigent niet sociaal geaccepteerd en Brico ondervindt dan ook van verschillende personen tegenwerking. Ze zet toch door en als professioneel dirigent debuteert ze op 24-jarige leeftijd bij het Berlijns Filharmonisch Orkest. Daarna leidt ze nog diverse andere belangrijke orkesten. De film is geregisseerd door Maria Peters. De cast bestaat o.a. uit: Christianne de Bruijn, Annet Malherbe en Gijs Scholten van Aschat.

21 november

The Children Act

In deze Engelse film uit 2017 speelt Emma Thompson een familie-rechter die met een ingewikkelde zaak te maken krijgt. Het huwelijk van rechter Fiona Maye (Emma Thompson) met haar man (Stanly Tucci) staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen (Fionn Whitehead), gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie. The Children Act van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.

donderdag 19 december

Roma

Roma is een Mexicaans-Amerikaanse zwart-witfilm uit 2018, geschreven, gefilmd en geregisseerd door Alfonso Cuarón over een huishoudelijke hulp in Mexico in de jaren '70. Roma volgt het wel en wee van Cleo, een huishoudelijke hulp en kinderoppas die een onmisbare rol speelt in een middenklassegezin. Roma is na de melancholieke road movie Y tu mamá también (2001) Alfonso Cuaróns meest autobiografische film, een reconstructie van zijn eigen jeugd. Ongelooflijk mooi is het levendige, intieme portret dat Cuarón oproept van zijn eigen kindertijd. Hij doet dat in betoverend zwart-wit en in een stijl die lijkt te bestaan uit herinneringen die opdoemen en weer vervagen. Het verhaal is verankerd in de sociale en economische contrasten in Mexico in de jaren 70.

Wanneer

  • 17 jan - 19 dec 2019
    • elke 3e donderdag van de maand | uur

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs
  • € 5,00 Prijs voor leden

Prijs is inclusief kopje koffie/thee voor aanvang.

Locatie

Bibliotheek Wierden

Adres
Pouliestraat 2, 7642EB Wierden
Telefoon
0546-572784
E-mail
Website
www.bibliotheekwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter