Brook Duo: “ 't Koole testament”.

Gert-Jan Oplaat en Henny Tijink zullen hun vijfde winterse vertelling spelen: ” ‘t K’oole testament”.

Het Brookduo neemt u mee naar 1963: The Moochers en de Pongersband spelen rock and roll bij café Hargeerds (de Kroon) en de jeugd dost zich uit in polkadots petticoats, jeans, puntschoenen en vetkuiven. Een bewogen jaar zo zal gedurende het verhaal blijken waarbij veel herinneringen boven zullen komen.

De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto’s zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen. Zij moet haar Ouders, Jehan en Geesje Daalder, die een eenvoudige boerderij in het Brook hebben, bewegen om hen geld te lenen voor de wilde plannen van Tonnie. Als zij dit weigeren beramen Tonnie en Catherina een heel gemeen plan om hun ouders geld afhandig te maken. Catherina is tevens ook ontzettend bang en jaloers dat haar aangenomen stiefbroer Hilbert, die met Maartje, de dochter van de “smoddelige weul’nvanger” (mollenvanger) verkering heeft de boerderij zal erven. De jaloezie en afgunst haalt in Catherina en Tonnie het slechtste naar boven en zij voeren hun gemene plan door en er wordt “gerommeld” met het testament………. Maar……..Catherina’s zus Stella en haar grote liefde, dominee Henri Klein Nijhof, steken hier samen met de licht verstandelijk gehandicapte Oom Rijk, een stokje voor…. Wordt het een oud of koud testament?

Voorverkoop kaarten vanaf donderdag 20 november bij de HKW (gedurende de openingstijden) en kantoorboekhandel Reterink.

Na afloop is er volop gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kop koffie/thee (bij de prijs inbegrepen).

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Prijs is inclusief een kopje koffie/thee.

Locatie

Hervormde Kapel

Adres
Dahliastraat 4, 7641 VZ Wierden
Telefoon
0546-572937
E-mail
Website
www.hervormdekapel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter