1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Tips voor de herfst

  Deze herfst hóef je niet binnen te blijven, maar het mág wel. Met tips die variëren in budget, van kosteloos tot een paar euro, is er voor iedereen iets te doen. We zoeken binnen de warmte op, en pakken buiten nog wat zonnestralen mee.

 2. 4/4

  4.

  Natuur onder de loep

  Genieten (door jong en oud!) doe je door de kleine dingen te waarderen. In het bos valt er van alles te ontdekken. Geef de bladeren onder je voeten en de kastanjes hoog in de boom eens wat extra aandacht. Door je te laten verwonderen door het afwisselende karakter zie je ineens veel meer! Met een loep onder de arm spot je de kleinste bosbewoners. Extra leuk: de blaadjes, steentjes, takjes en andere ‘losse’ vondsten kan je meenemen in een bakje en thuis laten drogen. Deze kan je dan opplakken in een boekje als herinnering, of lijst je mooiste bladeren in!

 3. 3/4

  3.

  Een warm herfstrecept

  Een warm idee voor thuis, in eigen keuken: de lekkerste herfstsoep! Verspilling gaan we tegen, want alle groenten die je over hebt kan je hierin doen. Van geblikte bonen tot wortel, en van aardappel tot paprika. Zorg in elk geval voor 3 soorten groenten, waarvan je er van elk 2 stuks of porties hebt. Allereerst fruit je een uitje en teen knoflook aan tot deze bruin worden. Nu kunnen al jouw grofgesneden groenten erin; die bak je lekker mee. Voeg zout en peper toe naar smaak. Voor de herfstige touch aan jouw soep voeg je wat kaneel, nootmuskaat, peper en/of kruidnagel toe. Als alles zachter is geworden kan er groentebouillon in, zo’n 600 ml – meer kan altijd. Breng het aan de kook voor 10 minuten. Als je soep wat is afgekoeld, kan je het pureren met de staafmixer of blender. Een lekker soepje doet je goed. Lekker en gezond. Serveer ‘m zo, of dip er met een broodje in. Zo kan je er weer tegenaan.

 4. 2/4

  2.

  Een boswandeling en thee

  Onze paarse heide is zich misschien al wel aan het klaarmaken voor de winter, maar daar wordt het gebied niet minder mooi op. Ook (of júist) in de herfst is het weer een spectaculair mooi gebied. Wandel tussen de bomen die om en om wisselen van kleur. Anderen laten hun bladeren al vallen en maken nog ruimte voor wat zon. Sluit je wandeling op de Sallandse Heuvelrug af bij De Wieger in Nijverdal met iets warms. Zij zijn elke dag, met uitzondering van dinsdag, geopend van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag en zondag zelfs nog een uurtje langer! Komt het met bakken uit de lucht, of ben je toch niet zo’n wandelaar, dan kan je hier ook terecht voor een goede lunch. Lekker!

 5. 1/4

  1.

  Museum ‘Het Kasteel’

  Iedereen die geen fan is van regen, kan terecht in onze musea. Deze keer benoemen we het Rijssens Museum. Oktober heeft voor themamaand het onderwerp ‘de Geschiedenis’ gekregen. Die gehele maand is in het museum een doorlopende korte presentatie te zien over het Rampjaar 1672. Ook zal het schilderij ‘Bommen Berend’ van de Rijssense kunstschilder G. Kwintenberg (1914-1975) worden tentoongesteld met een korte uitleg. Er is van alles te bekijken in dit museum! Ze zijn het hele jaar geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres – hoe toepasselijk – is Kasteellaan 1b, Rijssen. Meer informatie is te vinden op: rijssensmuseum.nl.

  Er valt weer wat te genieten deze herfst. Kruip onder de dekens met een warme kom zelfgemaakte soep na een wandeling, met aan de muur een herfstige sfeer, en op de planning een museumbezoek. We zijn er weer helemaal klaar voor en wensen je graag heerlijke maanden.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Eet-tips

  Streekproducten! Deel 2

 2. Eet-tips

  Streekproducten! Deel 1

 3. Doe-tips

  Fijne, kosteloze buitenavonturen | samen of als gezin

 4. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente.

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter