1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Bloemetjes en bijtjes

  Genieten van de tuin is een investering. Misschien een kleine – maar toch, het kost wat moeite. We hebben wat tips voor je op een chronologisch rijtje gezet om optimaal te genieten van het kleurrijke, zoete buitenleven!

 2. 4/4

  4.

  In de kweek

  De bloemzaadjes die je nu uitkiest, kunnen in april, mei worden uitgezaaid. Kies voor bloemen die bijen aantrekken! Vervelend zijn ze niet – ze komen slechts voor de bloemen – en zo maken ze jouw tuin helemaal op orde. Omspitten is soms nog een best karweitje. Daar kan je natuurlijk vast mee beginnen! Op die manier komen er straks zo veel mogelijk bloemen naar boven. Onkruid eruit, de boel omploegen, misschien wat verse aarde erin, en dan ben je ready to go. Zodra de lente dan is begonnen, en dan ook de grond is ontdooid, kan jij aan de gang.

 3. 3/4

  3.

  Bijen- en vogelhuisjes

  De tuin zal pas in zijn optimale vorm zijn met zo veel mogelijk afwisseling in zijn bewoners en bezoekers. Biodiversiteit betekent in dezen verschillende bloemen, planten én dieren dus. Moeilijk hoeft het niet te zijn. Met een vogelhuisje biedt je vogeltjes een plek om te nestelen en slapen. Het houdt bovendien je tuin levend: er is altijd iets te zien. Een insectenhuisje past perfect in dit straatje. Vergis je namelijk niet, insecten zijn onmisbaar als het gaat om bestuiving en voedsel voor andere dieren.

 4. 2/4

  2.

  Bloemen- en tuinwinkels

  Nog even wachten tot je kan genieten van jouw eigen bloementuin. Wat extra kleur en fleur in huis halen is daarom een goed plan. Zo kan je in Enter terecht bij Bloemenhuis Hofman bijvoorbeeld, die zelfs bloemen thuis bezorgt. Of Mirjam’s bloemenboetiek, die eveneens een mooie auto heeft aangeschaft – niet te missen. Super handig, het kost weinig tijd en zorgt voor een goed gevoel. Bestel, maak mee en geniet! Natuurlijk kan je hier ook even aankloppen voor tips in je eigen tuin. Je bent nooit te oud om te leren!

 5. 1/4

  1.

  Fruit plukken

  Bloemen en fruit plukken doe je later in het jaar, maar deze tip past natuurlijk wel in het rijtje. Van de tuin omploegen tot een middagje fruit plukken – jij bent vanaf deze maand gedekt. Lekker buiten leven is waar we het voor doen. Fruit plukken doe je bijvoorbeeld bij Kwekerij de Haar in Wierden, vanaf eind juni of begin juli. Leuk om alleen te doen, met een ouder, kind, of vrienden. Ontspannend, vermakelijk en gezond!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

 2. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

 3. Recreatiekrant 2024

 4. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

Tip je vrienden

facebook twitter