Doe-tips

En gaan! Dit kan je doen in het zonnige mei

Leestijd 2 minuten 939 x bekeken

Ein-de-lijk: het zonnetje komt door! Dat april doet wat -ie wil, tja, dát hebben we geweten. Het kwam vaak met bakken uit de hemel, maar mei is in aantocht, dus we kunnen voorzichtig hopen op beter weer! We vertellen je met alle plezier hoe je zo’n mooie meidag kan benutten in de buurt.

Fietsen tussen Wierden en Enter

Lekker de weg op – hoe anders dan op z’n Nederlands, met de fiets. Dat we zo’n plezier hebben in fietsen is niet zo gek, want met ons vlakke landschap kan je overal komen. Meteen een zonnetje meepakken en wat beweging in de benen is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Deze keer belichten we de route van Wierden naar Enter en weer terug. Fiets langs het water, de scheepswerf, het Klompen- en Zompenmuseum, en een oud boerenhuisje.

Bijtanken in Enter

En door! Ben je helemaal in een sportieve bui, en ben je aangekomen in Enter (of was je daar misschien al)? Dan kan je midden in het centrum bijkomen met een kop koffie en een gebakje, goede lunch of heerlijk diner bij Brasserie R 1-8-5-4 aan de Dorpsstraat. Terwijl je uitkijkt op wat er langsrijdt, -wandelt en -fietst, geniet je van een uitgebreid aanbod, waaronder ook hele fijne vegetarische opties! Benieuwd? Bekijk de Brasserie.

Pleisterplaats de Barkel
Pleisterplaats de Barkel

Pleisterplaats De Barkel

Heb je eenmaal de smaak te maken in deze lentemaand, en vertrek je de andere kant op richting Hoge Hexel? Dan is Pleisterplaats de Barkel de ideale plek om je welverdiende pauze in te lassen. Krijg meteen een inkijkje in de geschiedenis van de omgeving. De Pleisterplaats fungeert namelijk als informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie – én heeft een hele mooie tuin. Zo… even op adem komen!

Wijntje uit de streek

Als je toe bent aan iets sterkers dan een kop koffie of thee – hoe lekker ook – probeer dan eens een lokale wijn. Camperplaats Wijngaard Baan aan de Kloosterhoeksweg 15 in Wierden biedt de lekkerste wijnen aan van de streek. Gegarandeerd lekker uitwaaien en genieten van het uitzicht. Als je wil, kan je je zelfs laten informeren over wat je drinkt én heb je de mogelijkheid om een flesje voor thuis in te slaan. Dus, maak optimaal gebruik van de zonnige meidagen en ontdek de omgeving op de fiets, buiten, en met een hapje en drankje bij de hand!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

  2. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

  3. Recreatiekrant 2024

  4. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

Tip je vrienden

facebook twitter