Doe-tips

Fijne, kosteloze buitenavonturen | samen of als gezin

Leestijd 2 minuten 1575 x bekeken

Zoek je leuke doe-tips voor de warme zomerdagen en -avonden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Alle tips die we deze keer met je delen zijn voor jong en oud, voor een stel, als gezin, of lekker in je eentje. Net waar jij zin in hebt.

Picknicken: de lunch (up)date

De lunch die je normaal aan tafel of op de bank zou eten, kan je ook meenemen naar buiten! Zo’n simpele activiteit, dat je ‘m bijna zou vergeten. Neem een picknickkleed mee, of als je die niet hebt, een paar grote handdoeken. Breng een bezoek aan je favoriete stukje bos, park of waterrand. Genoeg drinkwater, wat fruit en groente uit de koelkast, en lekkere belegde broodjes of een pastasalade in de tas, en gaan. Nog wat nootjes, kaas of dadels mee om te snacken – er is weinig zo fijn als eten delen met elkaar en daar in de buitenlucht van te genieten. Nog een tip! Combineer deze activiteit met tip nummer 3. Geloof ons, dan ben je wel een hele middag zoet samen.

Verkoelen en relaxen

Het Lageveld
Het Lageveld
Kom je met de fiets of benenwagen? Dan hoeft het Lageveld in Wierden je helemaal niets te kosten. Een lekker dagje de verkoeling opzoeken in het water kan hier. Er is genoeg ruimte om te zwemmen – voor de allerjongsten tot alleroudsten. Met een apart peuterbadje is het Lageveld ook geschikt voor een veilige dag met de allerkléinsten. En met toiletten in de buurt ben je van alle gemakken voorzien. Heb je zin in een snack of een verkoelend ijsje? Die scoor je bij het Paviljoen.

Spelletjesavond in de buurt

Stel voor aan je buren, vrienden of mede-campinggasten of zij allemaal één spel en een lekkere snack of drankje meenemen. Even een datum prikken en je buiten-avond is gevuld! Het grote voordeel is dat je geen kosten maakt voor nieuwe spelletjes, toiletbezoekjes of catering. Of je nu gaat stoepkrijten, Jenga’en, sjoelen of kaarten, iedere leeftijdsgroep kan aansluiten en je vult de avond precies zoals je daar zelf zin in hebt. Gezelligheid gegarandeerd.

Spelletjesavond
Spelletjesavond

Sterrenkijken

Sterrenkijken
Sterrenkijken
Extra spannend als je de sterrenhemel ’s nachts onder de loep neemt met kinderen – of super romantisch met zijn tweetjes. Wanneer de hemel helder is valt er in ons mooie universum genoeg te zien! Hoe langer je blijft kijken, hoe meer je zal gaan zien. Zet de lichten van je huis uit voor de beste ervaring. Kopje thee en dekentje erbij, en gaan! Zo zie je elkaar (niet) op een andere manier, met fijne gesprekken en vooral gezelligheid. Als sterren aan de hemel staan, staan wij er even stil.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Typisch Twents

    De Twentse wijngaarden; "Ie’j könt de leefde preuven in ’t glas!"

  2. Doe-tips

    Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

    Geschreven door Yvette
  3. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

  4. Recreatiekrant 2024

Tip je vrienden

facebook twitter