Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

Leestijd 2 minuten 319 x bekeken

Gelegen tussen de dorpen Wierden en Hoge Hexel, pal aan de Vriezenveenseweg, is een prachtig recreatiegebied: Het Lageveld. Het is een ideale plek voor wie wil ontspannen, maar biedt ook volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten op en rondom het water.

Omgeven door natuur is de recreatieplas een walhalla voor zonaanbidders en waterliefhebbers. De zonneweiden zijn royaal en uiteraard ook schoon; zo worden huisdieren in het hoogseizoen niet toegelaten. Tevens is er een gezellig paviljoen; ideaal voor een hapje, drankje of ijsje. Dat maakt Het Lageveld tot een toplocatie voor het hele gezin om gezellig en relaxt te genieten van de groene omgeving.

Kies een mooie plek in de buurt van de speelelementen of het strand, zodat kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Speciaal voor peuters en kleuters is er een ondiep bad. Of ga met een paar vrienden of vriendinnen een partijtje volleyballen op een van de twee beachvolleybalvelden. Er zijn ook wandel- en fietspaden rondom het gebied, gekoppeld aan de populaire netwerken in Twente.

Zoek je meer uitdaging op of in het water, dan zijn er talloze mogelijkheden. Wat te denken van zwemmen in het ondiepe deel of surfen en suppen in het tien meter diepe gedeelte. De waterkwaliteit is hoog en wordt wekelijks gemonsterd. De plas zelf is 6,5 hectare groot en heeft een oeverlengte van circa 1, 7 kilometer. Kortom, er is altijd ruimte op dit populaire recreatiegebied.

De toegang tot het park is helemaal gratis. En kom je met de auto? Dan kun je achter de slagbomen parkeren en betaal je parkeergeld. De slagbomen gaan automatisch open wanneer je ervoor staat als je betaald hebt. Dat kan overigens alleen met pinpas of schaf een Twentse Parken Vriendenpas aan, waarmee je onbeperkt parkeert bij alle drie de Twentse recreatieparken kunt parkeren.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Recreatiekrant 2024

  2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

  3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

  4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter