1. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 7 winteruitjes met kinderen in Twente.

  Tijdens de winter in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Ga in de vroegte het bos in en zie de zon opkomen, geniet van de midwinterhoorns en eet typische Twentse kniepertjes bij het kampvuur. Pak je agenda er maar bij en zet de leukste winteruitjes in Twente in je agenda.

 2. Schaatsen op de Oude Markt

  Het échte wintergevoel ervaren? Bezoek de IJsbaan op de Oude Markt in Enschede. Drink een warme kop chocolademelk in het café, bindt de schaatsen onder en kijk of jij het schaats talent nog in je hebt. Óf kom ontbijten & glijden! Extra leuk: de kinderdisco op vrijdagavond.

 3. Plan een Twentse spelletjesmiddag

  In de winter breng je meer tijd binnen door. Geniet samen van een spelletjesmiddag helemaal in Twente-stijl. Zet heerlijke Twentse hapjes op tafel en breng samen tijd door. Download de gratis Twentse spelletjes voor het hele gezin.

 4. Blacklight Midgetgolfen

  Wie verslaat wie van jouw gezin? Midgetgolfen maar dan glow in the dark. Reserveer deze winter de Blacklight Midgetgolf baan bij Speeltuin De Morskieft én daag elkaar uit. Of ga de strijd aan in Enschede.

 5. Smokkeltocht

  De trekpaarden van Hoeve Springendal gaan op avontuur voor de Winter Smokkeltocht. Op donderdag 28 december en vrijdag 5 januari kun je erbij zijn! In het donker vertrekt de open wagen met koetsier Hennie. Oertukker Hennie weet alles over de legenden en sagen van deze eeuwenoude streek. Je hoort spannende verhalen en avonturen over de smokkelaars en kommiezen [grenswachters] van deze grensstreek.

 6. Alpen Droom Winterras

  Beleef en ervaar de winterse sfeer van de Alpen. Een pop-up winterterras waar je tijd maakt voor jezelf en elkaar maar dan bij Landgoed Het Rheins.De plek om te genieten van een verwarmd terras met knisperend haardvuur, lekker uit eten te gaan in het restaurant en met de kinderen marsh mellows te smelten boven het vuur.

  Vanaf 8 oktober tot en met 31 december 2023 kan je genieten van het pop-up winterterras en restaurant.

 7. Enschede Lights Up

  Nieuw deze winter! Een 2 kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties. Hierbij heb je dé mogelijkheid om Enschede letterlijk in een totaal ander licht te zien ondertussen de stad beter te leren kennen. Door verschillende technologieën weet je niet wat je ziet op verschillende locaties in de binnenstad.

 8. Neem de tijd voor elkaar: ook met slecht weer!

  Tijdens de winter kan het zonnig en koud zijn, maar ook gure regenachtige dagen komen voorbij. Wil je er in de winter op uit met kinderen en zoek je een binnen uitje? Op deze plekken kun je samen genieten, ook op dagen dat het niet zo lekker weer is: De MuseumFabriek, Natuurmuseum Holterberg, Belevingspark CactusOase, Escaperoom Hof te Langelo, Speeltuin Morskieft, Zero55 Enschede, KidsCity Borne.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

 2. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

 3. Recreatiekrant 2024

 4. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

Tip je vrienden

facebook twitter