1. 0/4
    '

    Doe-tips

    De leukste wandelroutes voor dit najaar

    Het is alweer Oktober en dat bekend dat we in het najaar zitten. Laat je inspireren door de prachtige natuur, en de lokale schatten die onze gemeente te bieden heeft. Trek je wandelschoenen weer aan en haal een frisse neus in de prachtige omgevingen van onze gemeente.

  2. 4/4

    4.

    Ommetje Zuna 5km

    Dit inspirerende ommetje in Zuna neemt je mee door het karakteristieke Twentse coulissenlandschap. Tijdens deze wandeling zul je genieten van het schilderachtige uitzicht over landerijen en de rustgevende aanwezigheid van de rivier de Regge. Wie weet heb je het geluk om het beroemde ijsvogeltje te spotten, dat soms aan de oevers verblijft.

  3. 3/4

    3.

    Kloosterhoek-Exoo 7,3km, Rondje Kloosterhoek 2,3km

    Ontdek de prachtige buurtschap Kloosterhoek met twee betoverende wandelroutes die je meenemen op een reis door dit schilderachtige gebied, met een zijtrip naar de overkant van de rivier de Regge. Je zult geïnspireerd worden door de omgeving terwijl je wandelt langs houtwallen, meanders en unieke boerderijen en plekken die de geschiedenis van Kloosterhoek vertellen.

  4. 2/4

    2.

    Het ambulare pad (20km)

    De wandelroute voert je vanuit Wierden naar het noorden, richting de kern van Hoge Hexel. Terwijl je onderweg bent, kun je volop genieten van het karakteristieke essenlandschap met panoramische uitzichten. Je zult door agrarische gebieden, langs landgoederen en Recreatiepark Het Lageveld wandelen met historische sporen, zowel uit de (pre)historie van Wierden.

  5. 1/4

    1.

    Rectum-Ypelo 10,3km

    Deze wandelroute neemt je mee langs diverse bezienswaardigheden, waaronder een waterwingebied, historische boerenerven en afwisselende landschappen, evenals nieuw ontwikkelde natuur. Laat je betoveren door de rust en de prachtige omgeving die Rectum en Ypelo te bieden hebben. Het Ommetje Rectum-Ypelo is een ideale manier om te genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Recreatiekrant 2024

  2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

  3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

  4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter