1. 0/4
  '

  Doe-tips

  De leukste wandelroutes voor dit najaar

  Het is alweer Oktober en dat bekend dat we in het najaar zitten. Laat je inspireren door de prachtige natuur, en de lokale schatten die onze gemeente te bieden heeft. Trek je wandelschoenen weer aan en haal een frisse neus in de prachtige omgevingen van onze gemeente.

 2. 4/4

  4.

  Ommetje Zuna 5km

  Dit inspirerende ommetje in Zuna neemt je mee door het karakteristieke Twentse coulissenlandschap. Tijdens deze wandeling zul je genieten van het schilderachtige uitzicht over landerijen en de rustgevende aanwezigheid van de rivier de Regge. Wie weet heb je het geluk om het beroemde ijsvogeltje te spotten, dat soms aan de oevers verblijft.

 3. 3/4

  3.

  Kloosterhoek-Exoo 7,3km, Rondje Kloosterhoek 2,3km

  Ontdek de prachtige buurtschap Kloosterhoek met twee betoverende wandelroutes die je meenemen op een reis door dit schilderachtige gebied, met een zijtrip naar de overkant van de rivier de Regge. Je zult geïnspireerd worden door de omgeving terwijl je wandelt langs houtwallen, meanders en unieke boerderijen en plekken die de geschiedenis van Kloosterhoek vertellen.

 4. 2/4

  2.

  Het ambulare pad (20km)

  De wandelroute voert je vanuit Wierden naar het noorden, richting de kern van Hoge Hexel. Terwijl je onderweg bent, kun je volop genieten van het karakteristieke essenlandschap met panoramische uitzichten. Je zult door agrarische gebieden, langs landgoederen en Recreatiepark Het Lageveld wandelen met historische sporen, zowel uit de (pre)historie van Wierden.

 5. 1/4

  1.

  Rectum-Ypelo 10,3km

  Deze wandelroute neemt je mee langs diverse bezienswaardigheden, waaronder een waterwingebied, historische boerenerven en afwisselende landschappen, evenals nieuw ontwikkelde natuur. Laat je betoveren door de rust en de prachtige omgeving die Rectum en Ypelo te bieden hebben. Het Ommetje Rectum-Ypelo is een ideale manier om te genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft.

Meer verhalen uit Wierden-Enter

 1. Typisch Twents

  De Twentse wijngaarden; "Ie’j könt de leefde preuven in ’t glas!"

 2. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

 4. Recreatiekrant 2024

Tip je vrienden

facebook twitter