Wagenmakerij Langenhof

Aan de rand van buurtschap De Huurne ligt de voor ons land uniek bewaard gebleven Wagenmakerij Langenhof. Vanaf 1917 maakte Jan Langenhof eerst samen met zijn werknemers en later ook met zijn zoon Freek vele boerenwagens, kiepkarren, kruiwagens, ploegen enz.

Nadat er rond 1960 geen vraag meer was naar de houten boerenwagens, werd de wagenmakerij als werkplaats gesloten. Gelukkig bleven de originele machines, veel gereedschap en de authentieke klinkervloer behouden. Indrukwekkend is het aanzetten van de oude machines (en zelfs de wasmachine), die via platte riemen worden aangedreven door de stationair motor. Zo kan men hier nu de tijd van toen beleven.

In de Holtloze wordt het verhaal van de wagenmaker verteld middels foto’s, schaalmodellen en een heuse kiepkar. Op een boekenplank liggen vele boeken over wagenmakerijen als naslagwerk. Onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank kunnen bezoekers op een televisiescherm zien hoe een houten wiel tegenwoordig wordt gemaakt. Ook is het verhaal te zien hoe in 1932 een vliegtuig werd gemaakt bij Langenhof.

Openingstijden:

Van maart t/m september elke vrijdag geopend van 10:00 - 16:00 uur. Het hele jaar door (m.u.v. zon- en feestdagen) ook op afspraak geopend. Bel 06 20 41 85 10 of mail wagenmakerijlangenhof@gmail.com

De entree bedraagt een vrije gift. Groepen (volwassenen) betalen €2,50 p.p.

Of bekijk de website wagenmakerijlangenhof.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag 10:00 - 16:00
zaterdag gesloten
zondag gesloten

De Wagenmakerij en de Holtloze zijn van maart tot en met september te bezichtigen op vrijdag. Op andere dagen en van oktober tot en met februari geopend op afspraak.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
  • Handmatige entreedeur

Tip je vrienden

facebook twitter