Schaapskooi Hoge Hexel - Skoap'nskot

Onbemande informatiepost en startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. Het Skoap’nskot kan ook voor velerlei doeleinden gehuurd worden.

Stichting Cultureel Erfgoed heet je van harte welkom in dit unieke monument. De schaapskooi is een onbemande Tourist Info post en in de zomer dagelijks geopend. (Videobewaking aanwezig!) De ruimte is tevens bestemd voor kortdurend verblijf. Je mag gebruik maken van het toilet, maar de stichting verwacht wel dat je deze schoon achterlaat. Je kan zelf koffie/thee zetten tegen een vergoeding van € 1,- per kopje. Het serviesgoed uit de keuken mag je gebruiken, maar graag weer afgewassen in de kast terugzetten.

Het Skoap’nskot kan ook voor velerlei doeleinden gehuurd worden, zoals een startpunt voor een fietstocht, of een rustpunt voor een sterrit. Groepen dienen vooraf te reserveren en betalen een vergoeding, afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van het verblijf. Voor groepen, is het mogelijk om van de apparatuur zoals een koffiezetter, magnetron, beamer of geluidsinstallatie gebruik te maken. Dit graag doorgeven bij uw reservering. Het Skoap’nskot wordt niet verhuurd voor feestjes of partijen.

Trouwlocatie

Trouwen in een landelijke en rustieke omgeving in de gemeente Wierden kan vanaf januari 2006 in het herbouwde Skoap’nskot aan de Piksenweg in Hoge Hexel. Deze oude monumentale schaapskooi werd in 2005 door de Stichting Cultureel Erfgoed Hoge Hexel afgebroken en in authentieke stijl herbouwd. De schaapskooi, met zitruimte voor 40 à 50 personen, is sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Parkeren kan achter het Kulturhus of achter de nabijgelegen N.H. Kerk aan de Piksenweg.

Of bekijk de website www.schaapskooihogehexel.nl

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter