Enterse Zomp

Een zomp is een platbodemschip waarmee vroeger vracht werd gevaren, tegenwoordig kan kan je er plezier vaartochten mee maken.

Hoe leuk is dat? Vaar mee op een zomp over de Regge en hoor interessante verhalen van de schipper. Een hele leuke belevenis! Stap op in Enter, Hellendoorn en Rijssen. Er zijn vaarten (zonder boekingen) vanaf begin april tot eind oktober van dinsdag t/m zaterdag om 12:30 uur, 13:45 uur en 15:00.

Varen buiten het rooster is mogelijk. Je kunt een boot huren voor één of meerdere uren, bijvoorbeeld ‘s morgens voor een natuurvaart in combinatie met een wandeling in het Reggegebied of een vaart met een groep naar de Overtoom om te ervaren hoe de boot het hoogteverschil in de Regge al klunend overbrugt. Met een hapje en een drankje is het helemaal compleet. Overtoomvaarten zijn alleen mogelijk vanuit Rijssen en Hellendoorn. Op iedere locatie kunnen vaarten "op maat" aangeboden worden.

Het maximum aantal personen per vaart is i.v.m. corona beperkt (volwassene: 13 jaar of ouder) - Enter/Rijssen: 2 volwassen stellen en maximaal 4 individuele volwassenen, enkele kinderen. - Hellendoorn: 3 individuele volwassenen of 2 volwassen stellen of 1 volwassen stel met 2 volwassenen, enkele kinderen.

Voorwaarde is dat kind komt uit een gezin/huishouden van een meevarende volwassene. De prijs voor een groepsvaart is € 45,- per uur voor Enter en Rijssen, voor Hellendoorn is dit € 35,- per uur.

Of bekijk de website www.entersezomp.nl/

Openingstijden

maandag 11:00 - 16:00
dinsdag 11:00 - 16:00
woensdag 11:00 - 16:00
donderdag 11:00 - 16:00
vrijdag 11:00 - 16:00
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Op vrije vaart dagen in juli en aug kan men bij de schipper een kaartje kopen en het hele seizoen kan men de zomp boeken via info@entersezomp.nl.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Er is een trap aanwezig

prijzen

gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter