Kom deze nazomer maar lekker onze kant op. Ondanks de maatregelen is er steeds meer open en we kijken uit naar je komst! Of je nou op één van onze bungalowparken verblijft, of in Twente op doorreis bent: je mag onze prachtige streek echt niet overslaan. Voel je van harte welkom!
Vier de zomer in Wierden & Enter

Yuna & Fieke gingen al Dwars door Twente en konden uiteraard Wierden & Enter niet overslaan! Ontdek net als zij onze prachtige achtertuin: Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, proef de Twentse smaken en kom tot rust op één van onze vele overnachtingslocaties. Pak je fiets en ga op pad om de rustige & groene omgeving te ontdekken of plof neer op een stoel en geniet van de rust. Even helemaal niks: we hebben tijd zat in Twente!

Meer inspiratie

 1. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  geschreven door Yvette
 2. Doe-tips

  Buiten de gebaande paden op de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

 3. Eet-tips

  Wie gaat er mee naar de Mediterranée?

  geschreven door Corine
 4. Route-tips

  Op de trappers: Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

  geschreven door Corine
 5. Typisch Wierden & Enter

  Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

  geschreven door Corine
 6. Typisch Wierden & Enter

  Op naar het terras

  geschreven door Corine
 7. Doe-tips

  Bekijk het vanaf het water

  geschreven door Corine
 8. Doe-tips

  Tips voor deze lente!

  geschreven door Corine

Proef de Smaak van Wierden & Enter

Als je hier bent wil je alles beleven. Je kijkt je ogen uit, ruikt de frisse lucht, hoort de rumoerigheid in het centrum, voelt de ambacht in Enter: dan mag je proeven niet overslaan! Gelukkig hebben we onwijs veel streekproducenten. Wat dacht je van lekkere kaas gemaakt in Zuna? Of zuivel gemaakt van koeien die dichtbij de Regge grazen?
Ontdek al onze streekproducten hier!

Bekijk het vanaf het water

Langs de Regge wandelen of fietsen is natuurlijk heerlijk, maar alles eens bekijken vanaf het water is ook een heel goed idee! Laat je zelf rondvaren op een boot of zomp, stap zelf achter het stuur, dobber in een kano of ga bijvoorbeeld suppen. Er zijn genoeg opties! We hebben alle tips voor je verzameld.
Deze lees je hier!

Bekijk het vanaf het water

De magie van de Regge. Je hebt het misschien al ontdekt tijdens een wandeling of fietstocht langs de oevers. Maar wist je wel dat je hele andere dingen zult ontdekken al je het gebied vanaf het water bekijkt? De Regge zal je doen verbazen. Zo'n variatie aan natuur en flora en fauna. Mocht je het aandurven je fototoestel mee te nemen op het water (hou hem goed vast!), dan weet ik zeker dat je heel wat mooie plaatjes zal vastleggen.
Bekijk hier onze water tips!

Het terras op!

Héhé, met een beetje geluk krijgen we een hele mooie zonnige zomer. Het is hoog tijd om lekker lang te tafelen op één van de gezellige terrassen in de gemeente Wierden & Enter. De gastheren- en vrouwen hebben jullie gemist, dus staan klaar om jullie met open armen te ontvangen! Wat dacht je van een heerlijke borrel met prachtig uitzicht op de Regge, een wijnproeverij op een echte wijngaard of een 8 gangen proeverijmenu midden in het centrum van Enter?
We hebben het voor je op een rijtje gezet!

Ontdek onze mooie streek
Benen

Of je nou je wandelschoenen er bij pakt, op je stalen ros klimt of de mountainbike uit de schuur haalt: in deze omgeving op pad gaan is meer dan de moeite waard! Kies bijvoorbeeld de Smaak & Vermaak route en kom langs kernen zoals Rectum, Notter, Ypelo en Zuna! Of krijg een adrenaline kick op de MTB route van Lageveld. Een super gaaf parcours!