Alles voor een bijzonder mooie decembermaand!

Leestijd 7 minuten 1687 x bekeken

Het is een gek jaar, maar gelukkig kunnen we nog genoeg leuke dingen doen deze decembermaand. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet: van waar je terecht kan voor een overheerlijk kerstmenu tot leuke tips om te doen deze decembermaand. Namens Gastvrij Wierden-Enter wensen wij je vast fijne feestdagen!

Deze decembermaand zijn er gelukkig nog heel veel initiatiefrijke ondernemers en particulieren die ervoor zorgen dat er genoeg te doen en te beleven is in de maand december!

Wat te doen?

EDlive

Op 12 december zendt ED live weer uit van 12:00 uur tot 23:59 uur! In tijden waar iedereen nog steeds afstand moet houden, de kroegen dicht zitten en de eenzaamheid toeneemt, zorgen de toppers van ED live voor vermaak. Ook het ouderendiner zijn ze niet vergeten: oudere mensen die hadden gereserveerd voor een plekje in het restaurant worden nu verrast met een smakelijke verrassing. Dit alles is live te volgen via de uitzending van EDlive (kijk en luister je op 12 december via edlive.nl en via TwenteFM op Caiway kanaal 69 en KPN kanaal 1411). Daarnaast organiseren ze een nieuwe editie van de Enters Online Noaberquiz én hebben ze iedereen in Enter gevraagd hun huis zo mooi mogelijk te verlichten en te versieren. Resultaat: Enter fonkelt helemaal!

Trakteer jezelf of een bijzondere overnachting!

Bak buiten broodjes in het vuur en geniet van de Enterse midwinterhoornblazers tijdens je verblijf op Vakantiepark Kleilutte. Een heerlijke plek voor vakantie in eigen land. Idyllisch ook!

Geniet van de magische winterweken bij Mölke in Zuna. Verse oliebollen bij je verblijf, versier een kerstboom in je vakantiehuisje, een dagje ouderwets schaatsen en mega veel leuke kerstactiviteiten door hun animatieteam: bij Mölke beleef je het échte kerstgevoel. Kies je voor een huisje met sauna? Of een tinyhouse? Één ding is zeker: het wordt een Kerst om nooit meer te vergeten.

Bron: Mölke
Bron: Mölke

Of bekijk alle andere heerlijke locaties waar je deze Kerst kunt doorbrengen op deze pagina!

Koop je kerstcadeaus in het centrum Wierden & Enter

Heb je nog een bijpassende stropdas nodig? Of zoek je dé juiste jurk voor het dinertje met je schoonouders? Kom dan eens langs in het centrum van Wierden of Enter. Echt geen idee wat je aan moet? Maak eens een afspraak met een Personal Shopper van Roetgerink Mode of laat je inspireren door de filmpjes op Facebook van By Nikki Mode & Zo of bijvoorbeeld 't Brandputje Mode. Het zal niet moeilijk zijn om te slagen door de diverse winkels in onze centra!

Wat doe jij aan?
Wat doe jij aan?

En als je er dan toch bent: de leukste kerstcadeaus scoor je natuurlijk altijd in je eigen gemeente. Wees loyaal, koop lokaal! Maak de kerst extra bijzonder door een bezoek aan een speciaalzaak voor de lekkerste kaas als dessert, goede chocola bij de koffie of wat dacht je van een lekkere ijstaart als spektakelstuk?! De ondernemers verwelkomen je met alle liefde. Welke winkels er nog meer zijn? Check deze hier!

Tel alle lichtpuntjes

Het kost niets, maar blijft ontzettend leuk: ga kerstlichtjes kijken in het dorp. Stap naar buiten en ontdek hysterisch versierde huizen of traditionele kerstige aangeklede wijken. Gluur stiekem naar binnen om kerstbomen te tellen en laat de magie van al die sfeervolle lichtjes goed op je inwerken. En als je dan toch bezig bent, loop dan zeker even door Enter heen. Door de actie van EDlive zijn er heel veel straten prachtig versierd. Pak je goed in en wandel door de straten. Loop je meteen de calorietjes er weer van af van het uitbundige kerstdiner wat je daarvoor hebt genuttigd.

Enter @EDlive
Enter @EDlive

1 kerstkransje, 2 kerstkransje, 3 kerstkransjes....

Uiteindelijk gaat het met kerst natuurlijk om het samenzijn én het lekkere eten. Nu zal het samenzijn beperkt worden tot maar 3 personen die je kan uitnodigen met kerst, maar dat betekent niet dat je niet goed kan uitpakken natuurlijk. Je zou natuurlijk gewoon een Zoom of Teams meeting kunnen doen en 'gezamenlijk' dineren, livestreamen met je familie hoe je het kerstdiner staat te koken of bereid met z'n allen tegelijkertijd hetzelfde recept. Er is meer dan genoeg mogelijk als je een beetje creatief bent! Je kan natuurlijk zelf aan de slag, maar gelukkig staan er ook veel horecaondernemers ook deze kerstdagen graag voor je klaar! Afhalen, kerstdinerboxen die je zelf thuis nog af moet maken: er zijn verschillende opties. Hieronder zetten we ze even voor je op een rijtje.

Wierden

Oale Marckt

Haal ook met kerst de heerlijke ouderwetse smaken van Gasterij de Oale Marckt gewoon in huis! Bekijk hier hun speciale kerstmenu. Lijkt het je lekker? Reserveer dan je thuis kerstdiner wel voor 17 december!

ELEVEN

Geniet van een kerstborrelbox of van de verschillende soorten buffetten (koud of warm)! Laat het koken maar aan Eleven over. Bekijk de decemberspecials via hun Facebookpagina!

ANNO 1987

Restaurant Anno 1987 serveert de heerlijkste gerechten in de maand december en komen ze elke week met een oliebol van de week. Vet lekker! Bekijk hier hun speciale kerstmenu! Bestel voor 22 december 15:00 uur via eten@anno1987.nl of via 0546-571754.

Brasserie de Ijzeren Pot

De toppers van de Ijzeren pot hebben met heel veel liefde en plezier een mooi take-away kerstdiner voor jullie samengesteld. Zo haal je heerlijke gerechten van de Ijzeren Pot gewoon bij jou in huis. Het enige wat je zelf moet doen is de gerechten zelf opwarmen. Ze helpen je door middel van duidelijke omschrijvingen en foto's hoe je het bord dient op te maken. Dat is een verrukkelijk kerstdiner in één handomdraai! Check het kerstmenu hier.

Cafe BARtje

Borrelen bij dit oergezellige café zit er even niet in. Thuis genieten van de kerstgerechten van BARtje kan wel. Bekijk het kerstmenu hier en bestel voor 21 december via 0546-571358 of info@cafebartje.nl.

Enter

Brasserie R-1854

Pfoe, het valt niet mee om te kiezen tussen al het kerstlekkers van Brasserie R-1854. Verschillende soorten borrelplankjes, soepen, sauzen, lekkere voor-, en nagerechten zorgen voor een goedgevulde tafel met kerst. Heerlijk toch? Bekijk het menu hier!

Bron: Brasserie R-1854
Bron: Brasserie R-1854

Let'z Meat

Let'z meat at your house! Ook met kerst kan je op kerstavond en tweede kerstdag genieten van het kerstmenu van Let'z Meat. Het speciale kerstmenu zal binnenkort bekend worden gemaakt dus houd deze pagina in de gaten of volg hun op Facebook zodat je al het lekkers niet hoef te missen!

Het Middenplein

De heerlijke kerstgerechten van Het Middenplein maken ze zo, zodat jij er thuis ook van kan genieten! Voor Eerste Kerstdag zijn ze op het moment van schrijven al uitverkocht, dus wees er snel bij! Dek de tafel feestelijk om er echt een feestje van te maken. Hun speciale kerstmenu is hier te bekijken!

Thuis uiteten met Kerst!
Thuis uiteten met Kerst!
De Krol

Samen smaakt altijd alles beter. En vooral met kerst is gezelschap meer dan welkom! Hoe leuk is het om samen met een andere alleenstaande te genieten van een heerlijk driegangen kerstdiner? De Welle slaat hiervoor samen met Café en Zalencentrum De Kröl in Enter en Gasterij De Oale Marckt in Wierden de handen ineen voor deze speciale kerstactie: Mix ‘n Match - Samen eten met kerst! Lijkt je dit leuk? Aanmelden kan nog tot en met 17 december 2020 online via De Welle of bij de receptie van De Welle (elke ochtend op werkdagen geopend) aan de dokter G.H. Beensweg 21 in Wierden. De kosten bedragen €24,95 per persoon, vooraf te betalen!

Geen zin om zelf uren te zwoegen in de keuken? Bekijk dan jouw favoriete restaurant om te kijken of ze een speciaal kerstmenu hebben die je kan afhalen of thuis verder kan bereiden!

Maak er een feestje van!
Maak er een feestje van!

Nou ik zal zeggen: haal het chique servies maar uit de kast, dek de tafel met je mooiste kandelaren, vouw servetten tot origami achtige dingen en schenk je zelf een lekker wijntje of biertje in. Uiteten met kerst doen we dit jaar gewoon thuis en het succes dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf! Oh trouwens, vergeet niet een leuke playlist op de achtergrond (Christmas Top 100, Christmas songs, de keuze is reuze!) aan te zetten en je mooiste outfit aan te doen. Is echt een stukje beleving.

We wensen je een gezellige decembermaand en fijne kerstdagen toe!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Recreatiekrant 2024

  2. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

  3. Weekendjes weg in Wierden Enter!

  4. Ontdek februari: seizoensgebonden activiteiten om van te genieten!

Tip je vrienden

facebook twitter