Route-tips

Verwelkom het nieuwe jaar met gezonde voornemens: ontdek onze top wandel- en fietsroutes!

Leestijd 2 minuten 719 x bekeken

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen, frisse energie en de mogelijkheid om onze gezondheid en welzijn te omarmen. Als onderdeel van het verwelkomen van 2024, willen we je aanmoedigen om gezonde voornemens waar te maken en te genieten van de prachtige omgeving door middel van wandelen of fietsen. We hebben een aantal inspirerende routes uitgelicht om je op weg te helpen naar een gezonder en actiever jaar.

Wandelroutes

Route Reggepad brengt je via de meanderende Regge langs heerlijke natuur, prachtige kastelen met buitenplaatsen en langs de herstelprojecten van het waterschap. Het startpunt bij TOP Ommen aan de Stationsweg 35 dient als de ideale springplank voor deze ontdekkingstocht. Zodra je de wit-blauwe bewegwijzering van het Reggepad volgt, begint een avontuur vol verrassingen en schoonheid. De uitgestippelde route leidt je langs rustige paden en prachtige plekken die doordrenkt zijn met historie en natuurlijke pracht.

De wandelroute Enter loopt ten Noorden van Enter. Deze route volgt gedeeltelijk de schilderachtige Regge en biedt een glimp van de natuurpracht in deze regio. Als je vanaf Landal Park de Elsgraven N37 vertrekt leidt het pad je op een avontuurlijke omweg terug naar het hart van Enter. Eenmaal terug in het dorp wachten de 3 musea van Enter je op, slechts op 150 meter afstand. Hier kun je je onderdompelen in de rijke geschiedenis van klompen, het zompenmuseum en de intrigerende oudheidkamer Buisjan. Je ontdekkingsreis begint bij de Enterse Waarf, gelegen aan de Werfstraat 19, net aan de rand van Enter en bij wandelknooppunt N61. Hier vind je voldoende gratis parkeergelegenheid, perfect om je auto of camper veilig achter te laten terwijl je op verkenning gaat.

Fietsroutes

Ontdek de prachtige vergezichten van het Reggedal en de diverse bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, door de route Reggedal en Sallandse Heuvelrug te fietsen! Start je avontuur bij Vakantiepark Hellendoorn en geniet van de betoverende natuur langs deze route, omgeven door bossen, heidevelden en adembenemende uitzichten op het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug!

De fietsroute Enter Rijssen Deze route neemt je mee op een ontdekkingstocht door verschillende adembenemende landschappen. Je doorkruist het platteland met zijn groene weidegronden, vergezeld door charmante houtwallen die als schilderachtige grenzen fungeren. Vervolgens doorkruis je weelderige bossen en doemt een uitgestrekt heidegebied op in al zijn pracht.

Het aannemen van een gezonde levensstijl hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door simpelweg te wandelen of te fietsen kunnen we onze fysieke gezondheid verbeteren, onze geest verfrissen en meer van onze prachtige omgeving genieten. Neem de tijd om deze routes te verkennen, alleen of met vrienden en familie. Het gaat niet alleen om lichaamsbeweging, maar ook om het creƫren van waardevolle herinneringen!

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

  2. Recreatiekrant 2024

  3. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

  4. Weekendjes weg in Wierden Enter!

Tip je vrienden

facebook twitter