Doe-tips

Herfst- en Winteravonturen in Wierden Enter

Leestijd 2 minuten 2566 x bekeken

De frisse lucht, de bladeren die van de bomen vallen, de heerlijke geurkaarsen die 's avonds worden aangestoken. Het is herfst in Wierden Enter! Het mag dan wel wat kouder worden buiten, maar dat is geen reden om binnen te gaan zitten. Ontdek allerlei leuke plekken die deze tijd van het jaar te bieden heeft in deze prachtige regio. Hieronder hebben we alvast wat voor je op een rijtje gezet.

omschrijving
omschrijving

Het Ambulare Pad Een prachtige route van ongeveer 20 km lang. De wandelroute voert je vanuit het hart van Wierden naar het noorden, richting de kern van Hoge Hexel. Tijdens deze tocht kun je volop genieten van het kenmerkende essenlandschap met prachtige uitzichten. De beschrijving van de route bevat ook verwijzingen naar sporen uit het (pre)historische verleden van Wierden, waardoor je meer te weten komt over de geschiedenis van deze regio.

Bekijk de route hier

omschrijving
omschrijving

B&B Het Wierdense Veld Tussen Wierden en Hellendoorn wacht het betoverende natuurgebied Het Wierdense Veld op jou. Familie Elbert heet je welkom op hun gastvrije plek. Met een knus gastenverblijf voor 1-6 personen en een landelijke inrichting bieden ze het perfecte toevluchtsoord. De locatie is ideaal, met wandel- en fietsroutes, en de mogelijkheid om zelfs oude auto's te huren.

Meer informatie

omschrijving
omschrijving

Expositie "Dot hölt mie van de stroate" Op zoek naar iets gezelligs om te doen, maar is het buiten toch te fris en binnen te saai? Duik dan eens in de levendige wereld van de expositie "Dot hölt mie van de stroate." De Stichting Historische Kring Wierden opende deze expositie op 18 november en bracht daarbij een ode aan de uiteenlopende hobby’s van de inwoners van Wierden. Een indrukwekkende 37 mensen hebben zich enthousiast aangemeld om hun passie tentoon te stellen. En alsof dat nog niet genoeg is, doen ook talloze vrijwilligers van de HKW mee en tonen vol trots hun eigen creatieve vaardigheden. Gedurende de expositieperiode zullen er tijdens de openingstijden demonstraties worden gegeven door de deelnemers zelf, waardoor je een kijkje krijgt in hun wereld vol talent en passie.

Meer informatie

omschrijving
omschrijving

Let'z Meat Enter Op zoek naar een smaakvolle ervaring buiten de deur? Kom dan een bezoekje brengen aan Let'z Meat in Enter! Een brasserie/gastrobar die bruist van sfeer en culinaire finesse. Hun geheim? Een gesloten houtskoolgrill die het vlees en de vis een onweerstaanbare, kenmerkende smaak geeft bij een sissende 300 graden Celsius. Met deze intense hitte worden de meeste vleesgerechten bereid, waardoor het vlees zijn sappigheid en malsheid behoudt dankzij het snelle dichtschroeien. Een ware ambachtelijke bereidingswijze die niet alleen heerlijk smaakt maar ook je smaakpapillen betovert. Als je op zoek bent naar een totaalervaring die al je zintuigen prikkelt, is een bezoek aan Let'z Meat een absolute must!

Bekijk de website

Meer verhalen uit Wierden-Enter

  1. Ontsnap naar de rust en sfeer van Landgoed het Rheins in Enter!

  2. Het Lageveld: ontspannen en avontuur voor het hele gezin

  3. Recreatiekrant 2024

  4. Koningsdag in Wierden Enter: ontdek de oranjegekte in de regio

Tip je vrienden

facebook twitter