Kilometers uitgezette wandel- en fietsroutes. Dat is natuurlijk niet voor niets! Gemeente Wierden is rijk in natuurgebieden. Trek er maar eens op uit met je fiets, mountainbike of neem de benenwagen. Voor je het weet sta je frisse lucht op te snuiven op een stuk heide of spring je aan de kant voor een gladde slang. Een slang? Ja een slang. In ons kleine stukje Afrika kan je die zomaar ineens tegenkomen.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

In dit stukje van Twente zijn we onwijs goed in slowliving. Met een bezoek aan ons Nationaal Park ontdek je dat helemaal niets hier hoeft, maar alles mag. Waar elke dag, als een weekend dag voelt. Haast? Dat komt in onze vocabulaire niet voor. Het is dus een heerlijk gebied om nieuwe energie op te doen en spanning te ontladen.

Ontdek het in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal!

Natuurgebieden

De Regge

Een glooiend landschap, heidevelden, indrukwekkende vergezichten, de rust en de ruimte. Tevreden koeien die staan te grazen langs de oever, een schaapskudde die zich als levende grasmaaiers over de heide bewegen, vele soorten vogels. De natuur in Wierden is goed voor mens en dier!

Het Reggedal met, zoals de naamt al zegt, rivier de Regge is een bezoekje waard. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is herstelt en dwars door het landschap meandert is het hier goed vertoeven. Geen woeste stroom, gewoon idyllisch kabbelend water. Buurtschappen zoals Zuna en Notter liggen aan de Regge. Er zijn prachtige paden aangelegd langs het rustige riviertje. Leuk voor de snelle Tom Dumoulins onder ons, maar ook fijn voor rustige wandelaars. Vogelspotters kunnen trouwens ook hun hart ophalen: door de bossen, afgewisseld met uitgestrekte weilanden en heide, is het gebied rijk aan vele vogels.

Vanaf het water

Ook leuk: bekijk dit gebied eens vanaf het water. Spring in een kano, huur een fluisterbootje, stap op de Enterse Zomp of helemaal van nu: beweeg je zelf al suppend over de Regge heen. Wil je gewoon alles vanaf de waterkant bekijken? Gooi dan je hengel maar uit en ga lekker vissen. De prachtige omgeving is een traktatie voor elke visser.

Enterse Zomp
Enterse Zomp